”Fuck it & let that shit go” – Dag 12 av 365

Jag fick tips om en grym meditationsövning för ett tag sen när jag gjorde en intervju med beteendevetaren Sille Nyborg för I am Ready. För dig som är nybörjare på mindfulness och andningsövningar är den bra att börja med. Är du dessutom som jag, en som gärna svär en och annan gång för mycket när det går emot, så är den perfekt. Nyare forskning visar nämligen att det finns positiva hälsoeffekter med att svära. Det är kreativt, kan minska stressnivåer och vara känslomässigt frigörande. Faktum är att människor som svär påstås ha ett rikt emotionellt språk, men ”fula ord” ska självklart inte överdrivas utan användas med måtta.

Fuck it & let that shit go

Övningen går till så att du andas in på ”fuck it” och andas ut på ”let that shit go”. Det är, som jag skriver i min artikel, ett lättsammare sätt att jobba med mindfulness och ACT samtidigt som det ger kraft att få använda ett tyngre vokabulär. För ibland är det bara skit, åt helvete och för jävligt MEN i slutänden går det inte att påverka så ”släpp skiten”.

Kramar från coachen

"Fuck it & let that shit go" - Dag 12 av 365
Att ta några minuter en gång per dag och bara jobba med din andning, låta tankarna vandra fritt utan att värdera är en investering i dig själv och din hälsa. När du börjar känna dig trygg i att ”bara vara” och den värsta rastlösheten lagt sig kan du prova att göra mer guidade meditationer som den jag ger förslag på i inlägget. Foto: Pär Ström

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.