”Ge och le” – Dag 13 av 365

"Ge och le" - Dag 13 av 365

Generositet föder generositet, affekt smittar och den som ger den får. Som mental tränare och förespråkare av positiv psykologi säger jag ABSOLUT! Du har så mycket att vinna på att fokusera mer på vad du kan göra för andra än vad andra kan göra för dig. Med det menar jag inte att du ska anpassa dig in absurdum eller gå med på vad som helst för att behaga familj och vänner förr dela med dig av din goda energi och skapa en förändringskedja i attityd och bemötande.

Du kan aldrig förändra en annan människa men du kan genom att förändra ditt eget beteende skapa nya vägar och möten i relationen till andra. Det finns en enorm kraft i att våga titta på ditt eget beteende och förhållningssätt, varför du gör som du gör och sen göra annorlunda för att också få en annan konsekvens.

Ge och le

Tre små ord att ta med dig i vardagen, som kommer att ge ringar på vattnet både för dig och andra. När kollegan är sur och grinig på mötet, avfyra ett stort leende och säg ”hur kan jag hjälpa dig” istället för att blänga snett och bli irriterad tillbaka. Affekt smittar som sagt och därför gäller det att vända negativt till positivt. Inte tvärtom.

Lyft blicken när du är på stan, möt människor med ett leende. Småprata några ord om du får tillfälle, bestäm dig för att ge minst tre komplimanger om dagen. Jag lovar dig att på kort tid kommer du märka att du själv mår bättre, blir lugnare och gladare genom att välja ett annat förhållningssätt och vara mer generös.  Kropp och knopp är ett system och när du gör ”goda saker” får det en positiv effekt inifrån och ut.

Kramar från coachen

"Ge och le" - Dag 13 av 365
Jag älskar att ge inspiration, motivation och sprida kunskap för att människor ska utvecklas och må bättre. Inte en krona tjänar jag på att skriva den här bloggen där jag faktiskt GER bort tips och råd som jag i företaget tar en dyr timtaxa för. Men för mig ligger vinsten i att dela med mig, kunna hjälpa eller peppa någon, få de där mejlen från människor som faktiskt tagit steget efter att ha läst något jag skrivit. Jag tror innerligt och ärligt att den som ger får tillbaka ❤

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: