Vingar av guld till hemtjänstens änglar

Jag har under det senaste året haft förmånen att arbeta som chef och ledare för verksamheter inom vård och omsorg. Det har varit lärorikt, utmanande och utvecklande på många sätt.

För mig är ledarskapet ett förtroende att vårda och förhålla sig ödmjukt inför. Det gäller att jag vet vem jag är och vill vara för att också kunna förmedla ett tryggt och ärligt ledarskap ut till mina medarbetare. Jag måste med andra ord ”leva som jag lär” och arbeta i linje med mina värderingar.

Det är tufft i samhället idag. Sparkrav och tight budget sätter käppar i hjulet för chefer som vill utveckla verksamheter och jobba för kvalitet. Medarbetare går på knäna på många håll och tidningar skriker ut rubriker om gamla och funktionshindrade som inte får den omvårdnad de behöver.

Jag måste bara såhär i juletider passa på att sprida ”andra rubriker”, beundran och uppskattning till all personal inom vård och omsorg som kämpar, sliter mot ibland omöjliga uppdrag. Såväl omvårdnadspersonal, chefer, ledare och assistenter. Som värnar om människan, faktiskt älskar sitt jobb och ställer upp i vått och torrt fast arbetsbelastningen ofta är hög.

Jag vet hur ni inom hemtjänst som räddande änglar kommer på era cyklar i ur och skur. Springer mellan trappuppgångar, städar, lagar mat, tröstar och finns. Kunde jag ge er guldvingar i julklapp så skulle jag, för att ge er fart att flyga istället för att trampa er blå. All respekt…

Ni personliga assistenter som känner era brukare utan och innan. Som balanserar mellan att vara i en annan människas hem för att ta hand om men samtidig inte ska vara i vägen. Ofta är utelämnade och ensamma på era uppdrag, får ta stort ansvar och lära er vara någon annans röst, öron, ögon, händer och fötter. Kunde jag ge er vikt i guld i julklapp så skulle jag, för att ge er en uppfattning om hur viktiga ni är för att ge andra människor en fungerande vardag. All respekt…

Alla ni chefer/ledare som arbetar med människor på olika sätt och aldrig, aldrig ger upp tron på att det kan bli bättre. Att verksamheter går att utveckla, förändra oavsett förutsättningar. Kunde jag ge er ett hav av en aldrig sinande budget i julklapp så skulle jag, för jag vet att ni har fantastiska idéer och tankar som bara behöver mer tid och resurser.

Det jag KAN ge er alla – är en stor julkram och säga att er insats är värdefull och inte nog kan uppskattas…Jag har SETT ett engagemang som aldrig kan mätas i pengar…

Wing, Gilded, Gold, Heavenly, Angel, Art, Statue

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.