Vad är väl en julmarknad i Stockholm

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det bidde ingen vilovecka innan jul och det bidde ingen julmarknad i Stockholm.

Vissa saker rår vi över själva. Vi gör medvetna val och tar konsekvenserna. Som att jag går in och jobbar extra som chef för att hjälpa f.d kollegor och för att jag gillar att jobba med ledarskap. Genom att göra det valet väljer jag bort min lediga tid och vinner något annat.

Andra saker rår vi inte över som att Charlie kräks klockan 5 i natt några, timmar innan vi ska ta tåget till Stockholm. Möta upp Pär, gå på julmarknad, fika på något mysigt café och bara vara tillsammans.

Återigen står jag inför ett val, fastna i ”Det är så jäkla synd om mig som nu måste stanna hemma. Tvätta sängkläder, torka spyor och inte komma utanför dörren”.

Eller acceptera det jag inte kan påverka, min älskade unge blev sjuk och det är som det är. Tove och pappa kan ändå få en fin dag med farmor och farbror. Jag kan krypa upp i soffan med min prins, kramas och passa på att kolla i kapp på serier eller läsa några bra böcker.

”It is what it is”. Inte hur vi har det utan hur vi tar det. Vi ägnar så mycket tid åt att älta det vi aldrig kommer kunna göra något åt istället för att öva på acceptans och göra det bästa av de situationer vi hamnar i. Se till det vi HAR och FÅR inte det vi SAKNAR

Kramar från coachen

Vad är väl en julmarknad mot soffhäng…

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

2 reaktioner till “Vad är väl en julmarknad i Stockholm

  1. Kloka ord, Anki. Jag fick också säga Hej Svejs till magsjuka i natt. Det får bli en dag i soffan tillsammans med Vinterstudion. Någon julstress har jag inte. Det mesta är förberett och det är bara att gilla läget.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: