Vad är väl en julmarknad i Stockholm

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det bidde ingen vilovecka innan jul och det bidde ingen julmarknad i Stockholm.

Vissa saker rår vi över själva. Vi gör medvetna val och tar konsekvenserna. Som att jag går in och jobbar extra som chef för att hjälpa f.d kollegor och för att jag gillar att jobba med ledarskap. Genom att göra det valet väljer jag bort min lediga tid och vinner något annat.

Andra saker rår vi inte över som att Charlie kräks klockan 5 i natt några, timmar innan vi ska ta tåget till Stockholm. Möta upp Pär, gå på julmarknad, fika på något mysigt café och bara vara tillsammans.

Återigen står jag inför ett val, fastna i ”Det är så jäkla synd om mig som nu måste stanna hemma. Tvätta sängkläder, torka spyor och inte komma utanför dörren”.

Eller acceptera det jag inte kan påverka, min älskade unge blev sjuk och det är som det är. Tove och pappa kan ändå få en fin dag med farmor och farbror. Jag kan krypa upp i soffan med min prins, kramas och passa på att kolla i kapp på serier eller läsa några bra böcker.

”It is what it is”. Inte hur vi har det utan hur vi tar det. Vi ägnar så mycket tid åt att älta det vi aldrig kommer kunna göra något åt istället för att öva på acceptans och göra det bästa av de situationer vi hamnar i. Se till det vi HAR och FÅR inte det vi SAKNAR

Kramar från coachen

Vad är väl en julmarknad mot soffhäng…

2 reaktioner till “Vad är väl en julmarknad i Stockholm

  1. Kloka ord, Anki. Jag fick också säga Hej Svejs till magsjuka i natt. Det får bli en dag i soffan tillsammans med Vinterstudion. Någon julstress har jag inte. Det mesta är förberett och det är bara att gilla läget.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.