Go with the FLOW händer när du släpper på spärrarna – Dag 93 av 365

När jag sitter uppkrupen i soffan och ska läsa om flow. Har kurat ihop mig under filten med en kopp kaffe, datorn vid sidan av för att kunna föra anteckningar. Jag håller den röda överstrykningspennan i högsta hugg och känner hur det pirrar av förväntan inför att sätta tänderna i en ny, spännande bok.

Go with the FLOW - Dag 93 av 365
En ganska vanliga syn i La Casa Rosa – mamman med datorn, kaffekoppen och filten. Uppkrupen i soffan.

Då kommer Tove indansande genom vardagsrummet, kvittrar glatt att hon känner sig lite piggare efter feber och förkylning och tänkte öva lite dans. Jag sätter kaffet i vrångstrupen, harklar mig lätt och ler ansträngt ”absolut hjärtat, gör det”. För vem är jag att hindra mina barn att förverkliga sina drömmar, leva ut sina passioner. Jag menar, det är ju lite av mitt signum. ”Mod och passion”, ”Fröken Fearless”, ”lämna inget ogjort när hjärtat säger gör” and so on. Att jag sen verkligen behöver lugn och ro, kunna koncentrera mig för att skriva får liksom komma i andra hand i det här läget.

Go with the FLOW händer när du släpper på spärrarna

Bäst som jag sitter där och försöker koncentrera mig på inledningen under öronbedövande bas från matrummet, för pennan under de där ”måste användas” meningarna, som t ex förklaringen av själva ”flowbegreppet”,  inser jag vad det är som händer på andra sidan dörren. Där inne där musiken dånar ut ur högtalaren och Tove pendlar mellan intensiva danssteg och stämningsfull sång – ungen har FLOW.

Totalt uppslukad av något som gör att tid och rum står still, som ger hennes liv och vardag meningsfullhet, kräver både koncentration och fokus, utmanar samtidigt som det stärker hennes självförtroende. Och här sitter jag och irriterar mig över basljud och ”steppande” fötter, för att det stör min koncentration, mitt flow…när hela processen pågår precis intill mig, livs levande.

Böcker i all ära, forskning och research men det är runtomkring oss erfarenheterna och kunskapen finns att uppleva IRL. Jag tror att vi många gånger tappar flow, för att vi anstränger oss för mycket, jagar och letar överallt annat än där processen finns. Den finns i stunden, när vi gör det vi älskar mest, i refrängen till favoritlåten, på gymmet när viktjäveln lyfter från golvet första gången, i danssalen när du klarar splithoppet eller efter envist kämpande mot ett mål du drömt om så jäkla länge.

Där är jag nu…inte alltid i mitt flow men när jag släpper på spärrarna så sveper jag banan med skaparkraft!

Kramar från coachen ❤

Go with the FLOW händer när du släpper på spärrarna - Dag 93 av 365
Tove i sitt rätta element. På scenen med en mick och rösten som instrument. Då stannar tiden och hon äger världen. Foto: Therese Fasth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.