”Ups and downs som i en våningssäng” – Dag 89 av 365

”Vilken semester vi har” säger Tove med en viss underton i rösten när vi sitter i bilen på väg tillbaka till stugan på Österlen. Det har varit en bilfärd med mer eller mindre heta diskussioner och dispyter om allt och ingenting.

”Vad menar du” svarar jag och skrattar. ”Har vi det inte bra?” Hon fnissar till i baksätet och fortsätter:

”Jo, absolut men det är väldigt mycket ”ups and downs” i familjen. Ja, lite mycket känslor så att säga. Det har varit både högt och lågt, som i en våningssäng ungefär”. Vi skrattar tillsammans i samförstånd.

"Ups and downs som i en våningssäng" - Dag 89 av 365
Full fart på stranden vid stugan vi hyr. Vädret har inte riktigt varit med oss och sanddynerna är fulla av tång, men vi gör det bästa av läget. Njuter av havsbrus och inga måsten. Värmen kommer och det finns andra stränder. Foto: Anki Ström

Ja, det blir mycket känslor i familjen Ström ibland. Fem personer som alla är lika envisa, hetlevrade, pratglada och emellanåt ganska så känslostyrda. Det kan bara bli på ett sätt. Som ett stycke dynamit man tänder på och sen fräser det bara till. Men oftast går det lika snabbt över. Det kan handla om allt från att inte bli lyssnad på när man pratar om just sitt stora intresse (cykling, Ariana Grande, bloggande eller senaste seriefavoriten på Netflix. Eller att du inte får svar på en fråga inom loppet av en halv sekund och känner dig enormt kränkt och förbisedd. Då är ”Charlie-metoden” den absolut bästa, att upprepa SAMMA fråga minst 10 gånger utan att ens andas emellan. Jag lovar att du får resten av familjens uppmärksamhet omedelbart.

Ups and downs som i en våningssäng (Tove)

För mig är det så i alla fall, att en bra relation har så kallat ”hög till tak”, vilket egentligen är ett ganska flummigt uttryck men med en fin innebörd. Att det ryms mycket (i det här fallet känslor) innan det tar stopp. Man skrattar, gråter och grälar tillsammans, vågar säga ifrån när man inte vill eller tycker lika som alla andra. Du vågar och får ta plats som den du är. Sen spelar det ingen roll om det är en kärleks – eller vänskapsrelation eller handlar om familjeband.

Det ÄR upp och ner…som i en våningssäng.

Kramar från coachen ❤

"Ups and downs som i en våningssäng" - Dag 89 av 365
Ibland är det skönt att bara sitta en stund och andas tillsammans. Syskonkärleken är stark när det väl gäller. Foto: Anki Ström

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.