”Alltså, det är 2019 och man kan vara en flamingo om man vill, vem bryr sig” – Dag 88 av 365

"Alltså, det är 2019 och man kan vara en flamingo om man vill, vem bryr sig" - Dag 88 av 365

”Kan jag verkligen ha på mig den här tröjan” tänker jag för mig själv när jag står framför spegeln. ”Är den inte lite för ungdomlig med text och mönster? Jag menar, jag är ju ändå 44 år och inte 25 längre”. Som om det skulle ha någon betydelse hur gammal jag är när jag fullkomligt älskar tröjan.

Självklart tar jag på mig tröjan ändå för sanningen och säga har jag vuxit ifrån det här med att oroa mig konstant för vad andra ska tycka och tänka om mina kläder och hur jag ser ut. Men det har verkligen inte alltid varit så och ibland sätter sig min lilla djävul på axeln och viskar tvivel rätt in i själen:

– ”Är du inte lite för tjock för att ha den där bikinin. Du med dina grova lår Anki. Har du glömt bort kommentaren du fick av en klasskamrat en gång om dina fotbollslår”

– ”Oj oj oj….Dolly Parton on the go. Med dina meloner till tuttar blir det sjögång i det där linnet under kavajen. Det passar sig bara inte vet du. Vill du visa upp dig kanske eftersom du ska bära urringat och grejor. Jo jo…”

Ja, du vet säkert själv hur det är med just dina ”topp 5 komplex”. De har en tendens att sitta fast i huvudet oavsett om andra säger motsatsen eller om det ens finns någon verklighetsförankring i det du tänker om dig själv eller inte.

Men hur kommer det sig att vi gör en sån stor sak av yta, utseende och klädstil? Varför är vi inte bara som vi är och mår bra av? Och ska en viss typ av kläder bara vara för den med en specifik kroppsform, vikt eller kön? Är kjolar bara för tjejer och tajta kläder bara för vältränade människor? Vem bestämmer vad som är ”rätt och fel”? Jag säger som min 9-åriga son, som är en av de klokaste jag vet trots sin unga ålder:

Alltså, det är 2019 och man kan vara en flamingo om man vill, vem bryr sig” (Charlie Ström)

Ja, vem bryr sig egentligen? Gå, stå, klä dig och var precis som du vill så länge du är snäll och behandlar andra med respekt. Det är inte svårare än så.

Utstrålning och skönhet sitter inte i utseendet utan kommer inifrån. Mår du bra och går din egen väg kommer det att synas lång väg…och det är DET folk tittar på, inte grovleken på dina lår, mönstret på tröjan eller rynkorna i ögonvrån.

Kramar från coachen

”Alltså, det är 2019 och man kan vara en flamingo om man vill, vem bryr sig” - Dag 88 av 365
Bästa ”Challe-Nalle” ♥️ Klok som en bok och full av kärlek till allt och alla. Inte minst sig själv. Det viktigaste av allt. Foto: Anki Ström

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: