”Det är mörkt nu men det blir ljusare igen …jag lovar…” – Dag 86 av 365

Att växa upp är hårt. Så jävla hårt. Alla tankar, känslor, krav och oro. Oro för att inte vara som alla andra, räcka till som man är. Bli accepterad och duga. Kanske har du inte ens en vuxen som ser dig, bekräftar att du är ok. Kanske känns det som att du är helt ensam i hela stora världen. Den känslan kan förlama vem som helst av skräck. Lägg sen till att du är ung, för ung för att styra ditt eget liv och ta egna beslut men för stor för att någon ska ta hand om alla dina behov. Livet kan kännas hopplöst, som ett enda mörker.

Men snälla älskade DU, ge inte upp. Kämpa lite till, orka och våga tro på att det finns en väg ut. Världen kan vara den vackraste av platser och människor som änglar just nedstigna från himlen. Och DU – du har så mycket kraft och styrka inom dig. Mer än du någonsin anar, bara du kämpar lite till för det finns en väg ut.

Det är mörkt nu men det blir ljusare igen…jag lovar…

Och till dig som är vuxen. Lyft blicken och se alla barn, även dem som inte är dina. Ett vänligt ord, en kram eller frågan ”är allt ok?” kan betyda mer än du tror. Jag har själv jobbat som mejljourare på BRIS och du anar inte vad som döljer sig bakom väggarna till många svenska hem.

Vi har haft ett antal barn och ungdomar bott hos oss i perioder. Som har kommit och gått när de har behövt. Inte som någon avlastningsfamilj eller på något officiellt uppdrag utan som medmänniskor och föräldrar till egna barn, vars kompisar ibland råkar vara utsatta och vilsna.

Alla kan göra en insats. Det kan vara ett mål mat, en säng att sova i, att åka och hämta någon som är på ”fel” ställe eller ett telefonsamtal till socialen.

Allas barn är mina barn om dem behöver mig. För det är hårt att växa upp ibland, så jävla hårt…och de där jävla ungarna kan ha ett ”rent helvete”.

Kramar från coachen ❤

Du vet väl att du kan skänka pengar till BRIS för att bidra till att ännu fler barn och ungdomar kan få hjälp och stöd. Det fina med BRIS stödfunktioner är att de vuxna som arbetar där ser potentialen i varje barn och hjälper hen att hitta sin inneboende kraft och resurser. Gå in på http://www.bris.se om du vill veta mer om BRIS arbete eller skänka pengar. Foto: BRIS hemsida. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.