”Det är mörkt nu men det blir ljusare igen …jag lovar…” – Dag 86 av 365

"Det är mörkt nu men det blir ljusare igen...jag lovar" - Dag 86 av 365

Att växa upp är hårt. Så jävla hårt. Alla tankar, känslor, krav och oro. Oro för att inte vara som alla andra, räcka till som man är. Bli accepterad och duga. Kanske har du inte ens en vuxen som ser dig, bekräftar att du är ok. Kanske känns det som att du är helt ensam i hela stora världen. Den känslan kan förlama vem som helst av skräck. Lägg sen till att du är ung, för ung för att styra ditt eget liv och ta egna beslut men för stor för att någon ska ta hand om alla dina behov. Livet kan kännas hopplöst, som ett enda mörker.

Men snälla älskade DU, ge inte upp. Kämpa lite till, orka och våga tro på att det finns en väg ut. Världen kan vara den vackraste av platser och människor som änglar just nedstigna från himlen. Och DU – du har så mycket kraft och styrka inom dig. Mer än du någonsin anar, bara du kämpar lite till för det finns en väg ut.

Det är mörkt nu men det blir ljusare igen…jag lovar…

Och till dig som är vuxen. Lyft blicken och se alla barn, även dem som inte är dina. Ett vänligt ord, en kram eller frågan ”är allt ok?” kan betyda mer än du tror. Jag har själv jobbat som mejljourare på BRIS och du anar inte vad som döljer sig bakom väggarna till många svenska hem.

Vi har haft ett antal barn och ungdomar bott hos oss i perioder. Som har kommit och gått när de har behövt. Inte som någon avlastningsfamilj eller på något officiellt uppdrag utan som medmänniskor och föräldrar till egna barn, vars kompisar ibland råkar vara utsatta och vilsna.

Alla kan göra en insats. Det kan vara ett mål mat, en säng att sova i, att åka och hämta någon som är på ”fel” ställe eller ett telefonsamtal till socialen.

Allas barn är mina barn om dem behöver mig. För det är hårt att växa upp ibland, så jävla hårt…och de där jävla ungarna kan ha ett ”rent helvete”.

Kramar från coachen ❤

Du vet väl att du kan skänka pengar till BRIS för att bidra till att ännu fler barn och ungdomar kan få hjälp och stöd. Det fina med BRIS stödfunktioner är att de vuxna som arbetar där ser potentialen i varje barn och hjälper hen att hitta sin inneboende kraft och resurser. Gå in på http://www.bris.se om du vill veta mer om BRIS arbete eller skänka pengar. Foto: BRIS hemsida. 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: