”The mark du lämnar hos oss för att du är den du är” – Dag 85 av 365

Jag har alltid varit en högpresterande person. Ändå sen barnsben har jag strävat framåt, uppåt, mot utveckling och högre mål. Det är bara så jag är. Driven, ambitiös och full av idéer och passioner som brinner i bröstet om de inte får komma ut. En period i livet var jag mina prestationer. De blev hela min självbild, och om jag lyckades eller inte med olika saker avgjorde mitt värde som människa. Jag stannade i sammanhang där jag egentligen inte trivdes för att jag var duktig på det och fick bekräftelse och feedback som blev mitt bränsle att orka en liten stund till.

Att vara högpresterande är en sak men att definiera sig med sina prestationer är rentav hälsofarligt. Om du inte inser det och gör något åt det kan det leda till både depression och utmattning, vilket var vad som var på väg att hända med mig för många år sen. Som tur var drog jag i handbromsen i tid och tog tag i mig själv och mitt liv.  Den resan är en av de tuffaste men också mest lärorika jag har gjort och är också det som har lett mig dit där jag är idag. Jag har nått både ”högre och längre” efter att jag valde att kasta ut prestationsprinsessan, möta mina rädslor och försonas med mina ”misslyckanden”. För  vet du – det finns inga misslyckande, bara erfarenheter som stärker och utvecklar dig.

Det händer att prestationsprinsessan knackar på dörren och ställer sådär orimliga krav på mig själv som ingen människa förväntar sig att jag ska leva upp till. Men jag vill ju så jäkla mycket, leverera på topp. Det är då Miss N ger prestationsprinsessan en spark i arslet och säger några väl valda ord om mig och vad jag betyder för henne och omvärlden…oavsett om jag gör det där lilla extra, inte fixar en deadline eller misslyckas med ett uppdrag.

The mark du lämnar hos oss för att du är du (Marlene Falck, sister by heart & coachkollega)

Ja, för i sanningens namn är det inte människors prestationer eller framgångar vi minns dem för. Utan avtrycken dem lämnar inom oss…

Kramar från coachen ❤

"The mark du lämnar hos oss för att du är den du är" - Dag 85 av 365
Som 44-årig trebarnsmamma har jag en helt annan självdistans och uppskattar mig själv både med och utan mina flaws. Foto: Anki Ström 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.