Dag 82 av 365 – ”Någonstans där så blev jag den jag är nu”

Tonåringar med sommarlov steker pyttipanna och spelar Håkan Hellström på högsta volym en tisdagskväll i juni. Köket fylls av Toves starka stämma när hon sjunger med i refrängen, kompisen som frågar vart vi förvarar tallrikar och glas. Det doftar av stekt ägg som blandas med den friska lukten av nyfallet regn genom den öppna ytterdörren.

Jag ryser till av välbehag, lutar mig tillbaka i soffan och tänker ”Fy tusan vad jag är tacksam för allt jag har. Allt det där enkla, vardagliga som vi så lätt tar för givet”. Liv och rörelse i vårt snart 100 år gamla hus. Tonårsfnitter och en diskbänk belamrad med flottiga stekpannor. Musiken som byts innan låten ens har börjat, ”den här är bra”, ”har du hört den här”.

Av respekt har de stängt dörren in till vardagsrummet där jag sitter och skriver men jag hör deras mummel på andra sidan, slamret av bestick från en sen kvällsmat och jag sluter ögonen för en kort sekund. Sluter ögonen och förflyttar mig 30 år tillbaks i tiden till min egen tonårstid. Jag minns sommarregn, ungdomskärlekar och sena kvällar med kompisar. Cykelturer genom stan, fotbollsspel på gården och hur vi smög på tomter, pallade äpplen och tyckte att vi ägde världen.

Någonstans så blev jag den jag är nu (Lars Winnerbäck)

”Någonstans där så blev jag den jag är nu” sjunger Winnerbäck i ett av sina mästerverk….och någonstans här och nu så blir mina kids det som ska bli deras vuxna jag. I ett snart 100 år gammalt hus med en mamma som skriver och skriver, kompisar som går ut och in genom vår dörr och pyttipanna och ägg på senkvällen.

Kramar från coachen ❤

Dag 82 av 365 -
Hur fort växer vi inte upp, blir vuxna, tappar greppet om vart vi kommer ifrån. Alla minnen som skapat, format de unika personligheter vi är. Vissa tunga, fyllda av smärta och ångest men också många glada, livfulla och alldeles ljuvliga stunder som funnits där och gett kraft, hopp och satt spår för tid och evighet. Älskade tonåring…må du älska, skratta, gråta, rasa, leva som bara f…n ❤ Foto: Anki Ström

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.