Dag 82 av 365 – ”Någonstans där så blev jag den jag är nu”

Dag 82 av 365 - "Någonstans där så blev jag den jag är nu"

Tonåringar med sommarlov steker pyttipanna och spelar Håkan Hellström på högsta volym en tisdagskväll i juni. Köket fylls av Toves starka stämma när hon sjunger med i refrängen, kompisen som frågar vart vi förvarar tallrikar och glas. Det doftar av stekt ägg som blandas med den friska lukten av nyfallet regn genom den öppna ytterdörren.

Jag ryser till av välbehag, lutar mig tillbaka i soffan och tänker ”Fy tusan vad jag är tacksam för allt jag har. Allt det där enkla, vardagliga som vi så lätt tar för givet”. Liv och rörelse i vårt snart 100 år gamla hus. Tonårsfnitter och en diskbänk belamrad med flottiga stekpannor. Musiken som byts innan låten ens har börjat, ”den här är bra”, ”har du hört den här”.

Av respekt har de stängt dörren in till vardagsrummet där jag sitter och skriver men jag hör deras mummel på andra sidan, slamret av bestick från en sen kvällsmat och jag sluter ögonen för en kort sekund. Sluter ögonen och förflyttar mig 30 år tillbaks i tiden till min egen tonårstid. Jag minns sommarregn, ungdomskärlekar och sena kvällar med kompisar. Cykelturer genom stan, fotbollsspel på gården och hur vi smög på tomter, pallade äpplen och tyckte att vi ägde världen.

Någonstans så blev jag den jag är nu (Lars Winnerbäck)

”Någonstans där så blev jag den jag är nu” sjunger Winnerbäck i ett av sina mästerverk….och någonstans här och nu så blir mina kids det som ska bli deras vuxna jag. I ett snart 100 år gammalt hus med en mamma som skriver och skriver, kompisar som går ut och in genom vår dörr och pyttipanna och ägg på senkvällen.

Kramar från coachen ❤

Dag 82 av 365 -
Hur fort växer vi inte upp, blir vuxna, tappar greppet om vart vi kommer ifrån. Alla minnen som skapat, format de unika personligheter vi är. Vissa tunga, fyllda av smärta och ångest men också många glada, livfulla och alldeles ljuvliga stunder som funnits där och gett kraft, hopp och satt spår för tid och evighet. Älskade tonåring…må du älska, skratta, gråta, rasa, leva som bara f…n ❤ Foto: Anki Ström

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: