Dag 81 av 365 – ”När du vill skriva en ny berättelse om dig själv behöver du skriva om den gamla”.

För att genomföra en förändring som är hållbar och går på djupet behöver du göra en inre resa. Det krävs mod och beslutsamhet att möta dig själv som den du är och vill vara, inte det alter ego som du har skapat för att passa in eller slippa ta tag i det där jobbiga.

När du vill skriva en ny berättelse om dig själv behöver du skriva om den gamla

Du behöver helt enkelt skriva om din story, din livsberättelse så som du alltid har uppfattat den. Se på din uppväxt och bakgrund med nya ögon, på den du är och vill vara med kärlek och nyfikenhet. Släpp föreställningar som du har byggt upp om dig själv och fokusera på dina styrkor när du skapar en ny bild av din person och vad du ska klara av och erövra framåt i livet.

Tankens makt är stor och de tankar du tänker ofta är också de som blir din sanning. Är innehållet i din dagliga dialog med dig själv negativt och nedlåtande, upprepning om att du ALDRIG kommer att klara det eller det – ja, då är det också vad du har att vänta. Men om du vänder på det och ger dig själv uppmuntran, värme och pepp-talk i tuffa situationer eller vardagen i stort kommer du att stärka din självbild successivt. Du kommer programmera dig själv till att tro på din egen förmåga, inte ge upp och våga sätta mål för dig själv. Mål som du faktiskt klarar av.

Din nya berättelse om dig själv börjar idag, i denna stund och detta NU. Nyckeln ligger i att agera och sluta skjuta upp saker. Vill du nå en förändring krävs det en insats. Det är bara DU och ingen annan som kan skriva storyn om ditt liv. Vilket innehåll vill du ha och hur föreställer du dig slutet?

Kramar från coachen ❤

Dag 81 av 365 - "När du vill skriva en ny berättelse om dig själv behöver du skriva om den gamla"
Som 44-åring skriver jag fortfarande på berättelsen om mig själv. Jag jobbar ständigt med min personliga utveckling, reflekterar över livet och de val jag gör. Ingenting är omöjligt bara du tror tillräckligt hårt på det och vågar utmana din egen föreställning om dig själv.  Foto: Anki Ström

 

2 reaktioner till “Dag 81 av 365 – ”När du vill skriva en ny berättelse om dig själv behöver du skriva om den gamla”.

  1. Står på tröskeln till ett nytt rum. Med en ryggsäck. Den är ganska tung och det är ganska rörigt där nere….. Men jag jobbar på att våga gå över tröskeln till det nya rummet och tömma ut allt i säcken på golvet och börja undersöka. Leta efter skatter som borde finnas där. Skatter är lättare att bära än sånt man bara tror är skräp ❤️
    Den jag är och har skapat sen jag var liten är inte den jag vill bli gammal med 👩‍🦳🧓

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.