”When I lost my excuses I found my results” – Dag 51 av 365

Människor överlag är fulla av ursäkter. Som KBT-coach, kostrådgivare, PT och ledare har jag hört ALLT. Och då menar jag allt. Ja, även som fru och mamma såklart. ”Jag glömde” och ”jag tar det sen” är en klassiker i min familj. Fraser som gör mig galen ärligt talat och bara gör att jag blir ännu mer tjatig, gnatig och grinig. Vad finns det för favoriter hemma hos DIG?

When I lost my excuses I found my results

Jag har givetvis mina egna ursäkter som jag gömmer mig bakom, fattas bara annat. Som att jag måste få mitt kaffe på morgonkvisten för att fungera. Eller att mitt humör dippar i takt med mitt blodsocker. Och det gör det givetvis rent biologiskt men i ärlighetens namn är jag 43 och inte 3 så jag borde kunna hålla ihop mig själv och inte bli grinig som en småunge mot omgivningen för att jag är hungrig.

De allra flesta av oss hittar ursäkter för allt som sagt, för att slippa börja träna och äta bättre fast du gnäller om att kläderna inte passar och flåset är under all kritik. Byta jobb fast du är uttråkad och less, verkligen tycker illa om din chef och längtar efter helgen redan på måndag morgon. Börja plugga för att nå dina drömmars mål.  Säga vad du tycker och tänker, ta ansvar för dina handlingar och beteende o s v o s v. MEN det är faktiskt så att när du väl bestämmer dig för att svälja dina ursäkter, slutar gömma dig bakom än det ena än det andra som måste ske INNAN du tar tag i ditt liv – det är också först DÅ du kan börja få till en livslång förändring. Och rätt dag och tillfälle kommer aldrig – det är alltid NU.

Så var ärlig mot dig själv. Ta fram papper och penna och skriv ner dina vanligaste ursäkter som du vet med dig att du plockar fram för att slippa göra, ta tag i fast du egentligen innerst inne vill och behöver. Det kan handla om alltifrån träning till att ta tag i en konflikt med en kollega eller att röja i förrådet.

I morgon måndag är det ett nytt liv. Ja, du har sagt det några gånger förut va? Men i morgon är det faktiskt så. Just i morgon, under en dag, ca 12 h av ditt liv ska du inte uttrycka en enda ursäkt i ett enda sammanhang. Du ska tänka efter före och agera annorlunda mot vad du brukar. Bara gör´t helt enkelt.

Good luck 😉

Kramar från coachen

"When I lost my excuses I found my results" - Dag 51 av 365
Skorna springer inte av sig själv och vikterna lyfter inte av att du tittar på dem. Det finns inga ursäkter (förutom om du är sjuk och av den anledningen inte ska anstränga dig). Bara gör´t, utan att tänka, känna och älta miljoner anledningar till att det inte går. Foto: Pixabay

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.