”We all have our worst case scenario” – Dag 49 av 365

Det är märkligt det där. Vad som triggar dig så du tappar kontrollen. Kickar igång ditt sympatiska system som det heter. Det där inbyggda alarmsystemet som finns nedärvt sen vi var grottmänniskor och hade värre saker att oroa oss över än bristen på parkeringsplatser. När systemet hjälpte till att skydda människor från verklig fara, som att bli jagad av en björn eller ramla ner från ett stup. Ja, för även om det var mer än pinsamt att kliva in i ett rum fullt av okända människor 20 minuter efter utsatt tid så dog jag inte direkt.

We all have our worst case scenario

Alla har sina värsta scenarion, situationer man oroar sig för långt i förväg eller bara avskyr att hamna i. Sånt där du inte gärna delar med andra utan håller för dig själv. Vad skulle andra säga om de visste! Det är ju så barnsligt. Men av någon anledning är det inte det för dig. Det kan bero på allt möjligt att reaktionen uppstår. Saker du har varit med om tidigare, din personlighet eller så är det bara som det är. Oavsett vad så styr du inte över din reaktion. Den bara kommer för det är på fysiologisk och biologisk nivå. Lär dig acceptera och hantera det. Du dör inte. Det är jobbigt en stund men det är som det är.

Jag hade gjort allting rätt idag. Kollat upp adressen på Eniro. Visste att det fanns P-platser precis i närheten. Åkte i god tid. Men det hjälpte inte. Alla mina strategier och förberedelser för att slippa hamna i mitt ”worst case scenario” sket sig radikalt. Ibland är det så och just därför är det bättre att utsätta sig för det där som triggar. Inte undvika, fly eller hitta miljoner sätt att förebygga. Självklart vill jag passa tider men skulle jag någon gång glida in efter utsatt tid är det faktiskt inte hela världen. Det blir som det blir ibland på grund av omständigheter du inte råder över.

Vad är DITT ”worst case scenario” och varför? Har du en massa strategier för att undvika det? Målar du upp skräckbilder av hur saker ska gå åt helvete och känner dig rent av hämmad i livet? Då råder jag dig att ta tag i det och kanske till och med söka professionell hjälp. Annars är det bara att öva på egen hand, som jag fick göra idag . Till nästa gång vet jag precis vart jag ska åka för att hitta parkeringsplatser 😉

Kramar från coachen ❤

"We all have our worst case scenario" - Dag 49 av 365
Jag tror att jag behöver en bättre bil helt enkelt. En framgångsbil som typ kör av sig själv med inbyggd sensor för lediga parkeringar. Kanske kan Lexus sponsra mig också nu när jag pendlar 😉 Drömma kan man alltid. Foto: Philip Malek

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.