”Nothing is black or white” – Dag 48 av 365

"Nothing is black or white" - Dag 48 av 365

De flesta av oss har en förmåga att glömma bort att det finns betydligt fler färger på livets palett än svart och vitt. Att det måste inte vara antingen eller utan finns massor av nyanser däremellan. Grejen är att det är jäkligt enkelt, rent av fegt att bara slänga sig baklänges och vråla ut hur kört allting är. Istället för att som jag skrev om igår låta hjärncellerna gå en omgång och hitta lösningar eller något positivt i sin vardag eller omgivning. Det finns en anledning till att vissa människor överlever de allra hemskaste saker – för att de har en grundsyn på livet som gott, har förmågan att se något positivt i det mörkaste mörker, har drömmar och mål som hjälper till att hålla modet uppe.

Nothing is black or white

Samma sak gäller åt andra hållet, att inte tappa verklighetsuppfattningen och förmågan att kritiskt granska saker, uppgifter, information, sånt som är för bra för att vara sant bara för att det är så himla härligt att sväva iväg på små moln. Jag säger inte att du inte ska tillåta dig att vara lycklig, glömma bekymmer för en stund eller lita på människor men ett filter och vaken blick är rätt bra faktiskt. För att du ska slippa bli blåst, kränkt eller tappa fotfästet när sanningen kommer i kapp. Och sen himlar du med ögonen, darrar med underläppen och utbrister ”det var ju det jag sa – ingen idé att jag försöker vara lycklig för allt går ändå bara åt helvete”. Visst kan saker gå åt helvete men det är faktiskt en risk att kalkulera med i livet.

Min erfarenhet är att människor överlag är antingen eller. Att det finns inga nyanser däremellan. Antingen ligger du på sofflocket och skiter i allt vad träning och näringsrik kost heter, trycker i dig chips och choklad ”för det är ju kört ändå” eller så är det hårdkörning från dag 1, byta ut mat mot soppor och springa flera mil i veckan. Resultatet ska komma snabbt och vara enkelt. Samma sak med allt i livet. Det ska ske NU.

Är det kanske en rädsla för den där gråa vardagen, som lufsar på i sina rutiner, dag ut och dag in. Det är inte skitdåligt men inte heller toppenbra. Men har du tålamod och härdar ut så kommer det små kickar av rosa skimmer emellanåt, stoft av regnbåge efter en tuff vecka. Blommor av din partner, barnen som skrattar och busar, beröm för en bra jobbinsats eller en god vän som kikar förbi sådär spontant och härligt.

Charlie skriker till vid min sida och har ritat med fel färg på sin teckning. Den gula färgen råkade komma ut i ansiktet på sjöjungfrun. Teckningen är vid första anblicken förstörd i hans värld. Jag lugnar ner honom och vi resonerar. Nej, teckningen blev inte som det var tänkt utan ännu bättre. För lite guldstoft i ansiktet gör ju bara sjöjungfrun ännu vackrare.

”Nothing is black or white” för det finns alltid en färgskala emellan.

Kramar från coachen ❤

"Nothing is black or white" - Dag 48 av 365
När ett misstag blir det som förhöjer, gör det redan vackra ännu vackrare. När det inte blir som du tänkt dig utan ännu bättre för du har förmågan att se bortom ”svart eller vitt”. Det finns alltid en färgskala emellan.

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: