”Tiden räckte för att ge mening åt ett helt liv” – Dag 40 av 365

En stor del av den tid du vandrar på jorden ÄR motgångar och kriser. Så är det att vara människa, ständiga utmaningar och situationer som tvingar dig att växa som individ. I allt det här gäller det att hitta godbitarna som ger livet mening, ingjuter kraft och hopp till att fortsätta framåt.

Att välja att se det som är bra, låta det ”räcka” istället för att gråta och klaga över det som saknas är en konst som inte alla klarar av. Många blir bittra och cyniska och väljer att se livet som misslyckat eller lägga skulden på andra människor för att livet inte blev som de hade tänkt sig. Som om livet någonsin blir som du har tänkt dig?! Knappast…

I filmen ”Palmer i snön” finns en berörande sekvens där den unga kvinnan får veta den brutala sanningen om familjens historia av en äldre dam. Hon berättar sin historia om livet på plantagen, förbjuden kärlek och hur hon tvingades skiljas från mannen i sitt liv med vetskapen om att de aldrig mer skulle ses. Det som är så fascinerande och gripande är hur hon väljer att se tiden som de fick tillsammans som en gåva istället för deras avsked som en sorg:

Tiden räckte för att ge mening åt ett helt liv

Jag tycker att citatet är så oerhört vackert och säger allt. Tänk om du lär dig att se på lyckan för vad den är. Förgänglig och skör men så full av mening och glädje. Tillräcklig för att fylla dina minnen till bredden om du vårdar dem ömt och är tacksam för det du fått uppleva.

Har du varit med om någonting som är så starkt och betydelsefullt att du kan säga att det räcker för att ge mening åt hela ditt liv? Det är en ganska befriande tanke, för då kan du sluta jaga och börja leva.

Kramar från coachen ❤

"Tiden räckte för att ge mening åt ett helt liv" - Dag 40 av 365
Att få ge liv åt min tre barn, vara gravid och uppleva kraften i att föda barn. Se mina tre juveler växa upp och bli sina egna unika individer – det är mer än tillräckligt för att ge mening åt mitt liv. Foto: Elin Hemlin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.