”ANDAS in och ANDAS ut, allting kommer att bli bra till slut” – Dag 38 av 365

"ANDAS in och ANDAS ut, allting kommer att bli bra till slut" - Dag 38 av 365

Det handlar om självtillit, en tro på din egen förmåga att lösa saker. Att känslor inte är farliga utan att du är full kapabel att hantera dem. Tipset från coachen är att ANDAS:

ANDAS in och ANDAS ut – allting kommer att bli bra till slut.

Det här tål att upprepas många gånger. Andningsteknik är världens bästa knep för att hantera ångest, stress eller situationer där du känner att du alldeles för nervös eller orolig inför en uppgift eller prestation.

  1. Andas in och blås upp magen till en ballong – håll andan några sekunder.
  2. Andas ut och pressa ut all luft mot ryggraden – försök att få utandningen längre än inandningen.

Upprepa under några minuter – slut gärna ögonen och försök att fokusera enbart på din andning. 

Du klarar så mycket mer än du tror. Nästa gång reaktionen är ”jag sticker” så säg till dig själv ”nej, nu står jag kvar och ser vad som händer”. Våga lita på att du klarar det. För varje gång blir du lite starkare och tryggare, oavsett vad det gäller.

Kramar från coachen ❤

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: