”Det bästa jag vet är att skratta så magen gör ont” – Dag 37 av 365

"Det bästa jag vet är att skratta så magen gör ont" - Dag 37 av 365

Fundera över vad som gör dig riktigt glad. När du skrattade högt senast. Kanske så där hjärtligt och gott att det kändes i hela kroppen. Vad som kan få dig att le så mungiporna nästan når örsnibbarna utan att du ens behöver anstränga dig. Gör MER utav allt det där. Se på filmer, läs böcker, umgås med vänner, människor som ger dig skratt och glädje. Det är världens mest naturliga, välgörande och billiga lyckopiller – att ha roligt!

Sluta krångla till allt, gör livet mer komplicerad än det behöver vara. Bara att börja dagen med ett stort leende mot din egen spegelbild, hur trött och eländig du än känner dig sätter igång processer i kroppen som automatiskt gör att du kan påverka din sinnesstämning. Kropp och själ hänger ihop en gång för alla. ”As simple as that”.

”Det bästa jag vet är att skratta så magen gör ont” (Tove)

Jag håller med Tove. Det finns inte mycket som slår ett gapskratt som aldrig vill ta slut. Som bara rullar från munnen ner till magen och ger träningsvärk efteråt. Det kan jag leva länge på. Och som sagt – forskning och vetenskap säger att jag har goda chanser att göra det också. Att skratta ska ge ett bättre immunförsvar, minska stress och vara välgörande för hälsan i största allmänhet. Och eftersom affekt skrattar finns ju risken att du kan ”smitta ner” någon annan med ditt goda humör på köpet.

Kramar från coachen ❤

Affekt smittar och är det någon som kan få mig på gott humör så är det Tove. Foto: Pär Ström

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: