”Allt är enkelt när man bryter ner det” – Dag 29 av 365

"Allt blir enkelt när man bryter ner det" - Dag 29 av 365

Jag tänker inte avslöja filmens innehåll men fastnade för ett citat som jag givetvis var tvungen att skriva ner i telefonens memo för att använda som dagens klokord:

Allt är enkelt när man bryter ner det

Fundera på hur du tar dig an utmaningar, problem eller hinder i livet – som en lavin som väller in, täcker dig med tung snö och gör att du inte kan andas. Eller tar du in hela bilden för att sen fokusera på en sak i taget, som ett pussel där du bit för bit lägger saker och ting på plats.

Min erfarenhet är att människor alltför ofta gör det förstnämnda, vilket såklart ger en känsla av att det du står inför är dig övermäktigt. Lär dig att prioritera. Det viktigaste först för att därefter rangordna vad som kommer härnäst. Oavsett om det gäller privata eller yrkesrelaterade situationer är det A och O att kunna sätta saker i relation till varandra, inse sina egna begränsningar och lita på att jorden inte kommer att gå under för att du inte löser allt på en gång.

Listor är bra, där du skriver upp 10 saker för att sen plocka ner till 5. Jag lovar att det ger ångest till en början för att du tror att det kommer att ske en smärre katastrof om punkterna 6-10 måste vänta. Men som KBT-coach säger jag ”exponering, exponering”. Utsätt dig för det som skrämmer och vila tryggt i ”vad är det värsta som kan hända”. Det kan antingen handla om saker du behöver göra rent praktiskt eller hantera på ett mer intellektuellt eller känslomässigt plan.

Tänk lösning och inte låsning. När du målar upp en katastrof på himlen och låter tusen tankar och känslor slåss om utrymme brukar den enda konsekvensen bli att du låser dig ännu mer. Läs vad jag skrev häromdagen om ”det du gör just nu hjälper dig”. 

Kramar från coachen

"Allt är enkelt när du bryter ner det" - Dag 29 av 365
Cher har en mindre roll i uppföljaren till Mamma Mia. Jag lyssnade mycket på henne när jag var yngre. Hon är en grym artist med en uppväxt som varit långt ifrån enkel. Visste du t ex att hon tvingades bo i fosterfamilj en period och har dyslexi? Bakom många framgånsstories döljer sig människor som har fått kämpa, rest sig igen och igen. Just saying… Foto: Pixabay

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: