”Våga byta glasögon” – Dag 28 av 365

Felet vi ofta gör är att vi ”kör på”, blir irriterade, frustrerade eller till och med förbannade på vår omgivning många gånger för att de inte ”fattar det självklara” eller tänker som vi själva. Men en gång för alla – människor har olika utgångspunkter och är från skilda världar utifrån dem förutsättningar och bagage vi bär på och det måste vi ha med oss om vi ska kunna mötas på lika villkor.

Det är nog bland det svåraste i alla relationer, att stanna upp och tänka till, ta in den andres perspektiv utan att döma. Inte för att vi måste hålla med till varje pris men för att försöka lyssna in och förstå varandra.

Så nästa gång du tänker att din partner är helt ut och cyklar eller att bästa vännen eller barnen bara har sååå fel. Stanna upp och byt glasögon en stund, se på världen med någon annans blick. Det kommer utveckla både dig och relationen. Plötsligt kan ett problem faktiskt ha fler än en lösning eller utbudet av sätt att se på saker dubblas och du kanske till och med tänker om…”ve och fasa” eller ”härligt att kunna byta perspektiv”. Hur tänker du? Prestige eller inte?

Att tänka om är stort, att överge sina hårt inpräntade övertygelser om saker och ting. Inte som i att ge upp och ge efter utan som i att se på världen med nya glasögon. Det finns aldrig bara ”ett sätt”…

Våga byta glasögon

Trevlig söndag

Kramar från coachen ❤

"Våga byta glasögon" - Dag 28 av 365
Jag har jobbat många år med barn och ungdomar som har funktionsvariation, bland annat inom autismspektrum och har det även på nära håll i min familj. Det har utvecklat mig enorm när det kommer till att ta in andra människors perspektiv, sätt att tänka och uppfatta världen. En förståelse för att det är jag som NTV (normal tills vidare) som behöver ge utrymme för ett samhälle där alla kan leva med samma förutsättningar. De är inte de som ska ändra på sig för att passa in utan samhället som måste anpassas för ALLA. Ett handikapp uppstår i relation till omgivningen och miljön.Värt att tänka på. Funktionsvariationer är ett spännande och fascinerande område och och just när det gäller autism finns det ett uttryck som säger att när du väl har ”biten av autismflugan” så är du fast.. ja, på något sätt återvänder jag alltid dit på olika sätt i livet ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.