”Det du gör just nu hjälper det dig” – Dag 27 av 365

"Det du gör just nu hjälper det dig" - Dag 27 av 365

Som KBT-coach/mental tränare men även chef och ledare jobbar jag med människors beteenden. Hjälper dem att få syn på hur det dem gör påverkar hur livet blir, relationer, arbete, personlig utveckling – allt som sker. Yttre faktorer och omständigheter, andra människor kan du aldrig ändra på men det du KAN göra något åt är ditt eget beteende. Och genom att ändra ditt beteende påverkas också på sikt dina tankar och känslor, hur du upplever din omgivning och verklighet.

Inställning och så kallat ”mindset” har stor betydelse för hur utgången av till exempel ett viktigt möte, anställningsintervju eller samtal med din partner blir. Går du inte med inställningen att det är kört, ingen idé och agerar därefter så har du själv valt. Tänk på det en stund – att DU väljer. Det egna ansvaret över hur livet blir är stort.

Det du gör just nu hjälper det dig? (Ur Kay Pollaks bok ”Att välja glädje”)

För den stora förloraren i slutänden blir ju DU när du väljer att ta förluster och misslyckanden som personliga nederlag istället för erfarenheter och tillfällen att lära. En diskussion med din partner som ett bevis för att han/hon aldrig förstår dig istället för att försöka se hur ditt eget beteenden påverkar att ni missförstår varandra. När det sker saker i vardagen bli arg och tänka ”ja, det är ju typiskt att det ska hända mig” istället för att se det för vad det är – en diskmaskin som gick sönder för att saker inte håller för evigt. Vad bra då kan du köpa en ny som är mer miljövänlig. Eller att det regnar när du ska på semester för vädret är en naturkraft som ingen styr över. Det innebär att du kan ta med familjen på utställning eller museum som ni aldrig annars hinner med.

Ta med dig den frasen idag – i alla situationer du möter där du ”går igång” på andra, tappar humöret eller märker hur pessimistens skugga lägger sig över dig – ställ dig frågan:

Det jag gör just nu hjälper det mig?

Jag tror att du kommer märka hur ofta du motarbetar din egen lycka och framgång med ditt beteende och tankesätt. Livet är som det är vissa gånger och det handlar inte om ”hur du har det utan hur du tar det”.

Kramar från coachen ❤

"Det du gör just nu hjälper det dig" - Dag 27 av 365
Har du inte läst Kay Pollaks ”Att välja glädje” än är det dags att du gör det. En mycket lättläst bok, fullmatad med tänkvärda tips och knep för att leva ett liv där du tar ansvar för dina handlingar och därmed också konsekvenserna som blir. Foto: Anki Ström

 

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

En tanke på “”Det du gör just nu hjälper det dig” – Dag 27 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: