”Det du gör just nu hjälper det dig” – Dag 27 av 365

Som KBT-coach/mental tränare men även chef och ledare jobbar jag med människors beteenden. Hjälper dem att få syn på hur det dem gör påverkar hur livet blir, relationer, arbete, personlig utveckling – allt som sker. Yttre faktorer och omständigheter, andra människor kan du aldrig ändra på men det du KAN göra något åt är ditt eget beteende. Och genom att ändra ditt beteende påverkas också på sikt dina tankar och känslor, hur du upplever din omgivning och verklighet.

Inställning och så kallat ”mindset” har stor betydelse för hur utgången av till exempel ett viktigt möte, anställningsintervju eller samtal med din partner blir. Går du inte med inställningen att det är kört, ingen idé och agerar därefter så har du själv valt. Tänk på det en stund – att DU väljer. Det egna ansvaret över hur livet blir är stort.

Det du gör just nu hjälper det dig? (Ur Kay Pollaks bok ”Att välja glädje”)

För den stora förloraren i slutänden blir ju DU när du väljer att ta förluster och misslyckanden som personliga nederlag istället för erfarenheter och tillfällen att lära. En diskussion med din partner som ett bevis för att han/hon aldrig förstår dig istället för att försöka se hur ditt eget beteenden påverkar att ni missförstår varandra. När det sker saker i vardagen bli arg och tänka ”ja, det är ju typiskt att det ska hända mig” istället för att se det för vad det är – en diskmaskin som gick sönder för att saker inte håller för evigt. Vad bra då kan du köpa en ny som är mer miljövänlig. Eller att det regnar när du ska på semester för vädret är en naturkraft som ingen styr över. Det innebär att du kan ta med familjen på utställning eller museum som ni aldrig annars hinner med.

Ta med dig den frasen idag – i alla situationer du möter där du ”går igång” på andra, tappar humöret eller märker hur pessimistens skugga lägger sig över dig – ställ dig frågan:

Det jag gör just nu hjälper det mig?

Jag tror att du kommer märka hur ofta du motarbetar din egen lycka och framgång med ditt beteende och tankesätt. Livet är som det är vissa gånger och det handlar inte om ”hur du har det utan hur du tar det”.

Kramar från coachen ❤

"Det du gör just nu hjälper det dig" - Dag 27 av 365
Har du inte läst Kay Pollaks ”Att välja glädje” än är det dags att du gör det. En mycket lättläst bok, fullmatad med tänkvärda tips och knep för att leva ett liv där du tar ansvar för dina handlingar och därmed också konsekvenserna som blir. Foto: Anki Ström

 

 

 

En reaktion till “”Det du gör just nu hjälper det dig” – Dag 27 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.