”Ingenting tar slut så länge hjärtat slår” – Dag 23 av 365

"Ingenting tar slut så länge hjärtat slår" - Dag 23 av 365

Jag är stolt över min ålder, att vara ”äldre” och mer erfaren, tryggare i mig själv och inte så beroende av andras bekräftelse och godkännande. För den enda människa jag måste ha en relation till livet ut är mig själv så att jag är nöjd och tillfreds med livet och mina val är rätt viktigt. Ja, för att inte säga avgörande för hur jag ska lyckas och må resten av mina dagar.

Förr hade jag något slags tics i att förklara mina handlingar och val för omvärlden. Linda in och krångla till för att inte vara till besvär, göra någon besviken eller framstå som oseriös. Idag kan jag svara ”ja” eller ”nej” eller ”därför att jag vill”. ”No more words needed”. Andra måste inte veta, ge sitt godkännande eller ens förstå.

Jag har gjort upp med bagage som tyngt mig och landat i att det händer saker i livet som vi inte kan påverka, som vi bara måste acceptera och förhålla oss till. ”It is what it is” helt enkelt. Jag kan numera tänka ”vad är det meningen att jag ska lära mig av det här”, att vissa saker händer för att det är en av mina uppgifter i livet att hantera. Jag väljer att se även ”tuffa tider” som utveckling och erfarenhet, något som berikar.

För att citera Peter Jöback; ”Jag satte min ryggsäck som en krona på huvudet och bar den med stolthet” som i att allt vi erfar och lever i gör oss till de personer vi är. För tillfället en 43-årig trebarnsmamma mitt i livet. Med ett bakåt som lett mig precis hit där jag står idag och med ett framåt som ännu ligger orört och väntar på att jag ska erövra det.

Varje ålder har sin charm säger vi när barnen är små men det gäller faktiskt livet ut. Det gäller att njuta av ungdomen när man har den men också se fram emot visdomen som kommer med ålder och inte förringa den kompetens det medför att ”ha levt”.

Det finns en tid för allt. Ingen skönhet bleknar så länge ögonen ler och ingenting är omöjligt så länge det finns ett ”vill” – vare sig vi är 20, 40 eller 80.

Ingenting tar slut så länge hjärtat slår.

Kramar från coachen ❤

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: