”The beach is my happy place” – Dag 19 av 365

"The beach is my happy place" - Dag 19 av 365

Jag fick frågan en gång om vid vilka tillfällen i livet jag var som mest avslappnad och det första som dök upp i mitt huvud var ”på stranden en solig sommardag”. Det är inte för inte mitt ”inre rum” är en speciell strandplätt på Österlen dit jag återvänder i tanken när jag behöver samla kraft och mod:

The beach is my happy place

Kanske är det för att jag är uppvuxen med att hänga på beachen om somrarna. Äta stekt ägg på Skogaholmslimpa och dricka hemkokt svartvinbärssaft. Leka i vattnet tills mamma eller pappa ropade upp mig och det nästan vuxit ut simhud mellan tårna. En känsla av total frihet, inga måsten, kravlös samvaro med familjen och dagar så långa att tiden känns oändlig.

Som vuxen ligger jag gärna och solar, känner värmen mot huden och hör barnens skratt och stoj på håll. Inte alltför ofta somnar jag ifrån några minuter när maken kollar till ”våra små”. Läser en bok eller skriver i mina dagböcker. När annars har jag den ron? Kan inte komma på många andra tillfällen faktiskt.

Happy place 2
I modern tid och med min nya Mac book är det inga problem att blogga från beachen heller. Jag förenar nytta med nöje, eller egentligen är allting nöje eftersom även skrivandet är en ventil och källa till avkoppling. Foto: Anki Ström

Det måste inte vara dyra utlandsresor, medelhavsvatten eller kritvita stränder utan funkar minst lika bra med våra egna smultronställen på den sörmländska landsbygden. Små privata strandsnuttar med nattsvart sjövatten eller vackra Fagerön dit dykare reser långväga ifrån för att vattnet är så klart.

Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag det enkla i livet. Det som finns nära, inte kostar pengar och innebär att jag kan koppla av, vara med dem jag älskar mest och suga ut varenda dyrbar minut av det som kallas livet.

Var är ditt ”happy place”?

Kramar från coachen

"The beach is my happy place" - Dag 19 av 365
Självklart var det en upplevelse att bada på Key West. Palmer, turkosblått vatten och delfiner som hoppade längre ut i havet. Vi gjorde vår drömresa våren 2017 när vi åkte till Florida och upplevde bland annat Miami South Beach, Key West och Fort Lauderdale.
"The beach is my happy place" - Dag 19 av 365
Ett av våra smultronställen är vid Fagerön. Så vacker natur, klart vatten och minnen från mina barndoms somrar då jag hängde här och lärde mig simma på egen hand. Inte Florida men minst lika härligt på andra sätt. Foto: Anki Ström
"The beach is my happy place" - Dag 19 av 365
När jag träffade min man för över 20 år sen tog han med mig till Fläten på picknick vår första sommar tillsammans. Små privata strandsnuttar bland sten och vass. Så mysigt, enkelt och mitt i naturen. Här behöver du inte trängas med andra och tystnaden är total. Bara vindens sus i träden och vattnet som slår mot stenarna. Det kan inte köpas för pengar. Foto: Anki Ström

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: