”Med god tro och stora skor kan man gå på vatten” – Dag 18 av 365

Min morfar gick bort när jag var väldigt liten och mina minnen av honom är ganska vaga, men det fanns ett uttryck han brukade använda som jag ofta återvänder till när jag tvivlar på mig själv:

Med god tro och stora skor kan man gå på vatten

Du kan göra precis vad du vill om du bara tror på dig själv tillräckligt hårt, skaffar rätt verktyg och skapar dina egna förutsättningar. ”Med god tro och stora skor” – som när Charlie vågade hoppa från klippkanten i går och sen inte gjorde annat resten av dagen. Han var livrädd men till slut gjorde han det bara och blev ett proffs på olika stilar. Eller Tove som bestämt sig för att klara av handvolter och utan att ha gått i varken gymnastik eller haft någon expertis lärt sig genom att titta på klipp och sen övat på egen hand på studsmattan. Dag ut och dag in…

Eller när jag bestämde mig för att bli en jäkel på fotboll som 12-åring och nötte nickar, skott och finter varje dag i timmar. Till och med kom med i Sörmlandslaget fast jag inte hade ett uns boll i kroppen från början. Eller när jag sagt upp mig från jobb för att de inte gått i linje med mina värderingar, stått utan inkomst och försörjning men på något sätt ändå lyckats ro saker i land. Det handlar om god tro på dig själv och lite för stora skor, att göra det där som ligger utanför din comfortzone, tänja på gränserna och bevisa för dig själv att du kan, att det går för att du vill.

Sluta hitta ursäkter i pengar, relationer, talang och motivation. ”På med skorna” och ta de steg som krävs. För det är inte yttre omständigheter som avgör hur långt du kan gå – det är din inre övertygelse.

Kramar från coachen

"Med god tro och stora skor kan man gå på vatten" - Dag 18 av 365
Innanför de murar (nät) som du bygger upp själv finns oändliga möjligheter om du bara vågar prova, misslyckas, och fortsätter göra igen och igen. Glöm inte att ha kul på vägen ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.