”Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper” – Dag 17 av 365

Ja, jag vet att jag brukar skriva om acceptans, positiv psykologi och ”it is what it is” med det innebär inte att du aldrig får ge upp och tycka att skit är skit. Inga affirmationer i världen kommer hjälpa dig att må bättre när ditt inre inte är i synk d v s i acceptans med det som sker och du fortfarande är i fasen där du behöver få ösa ur dig alla känslor. Jag minns inte var jag läste dagens klokord första gången men det säger allt:

Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper.

Att trycka undan känslor och tankar i takt med omgivningens hurtiga tillrop kommer inte att hjälpa, men däremot att lära dig hantera situationer, känslor och jobbiga tankar utan att fastna i dem. Där i ligger skillnaden. För när du landat på botten och skrikit ut eländet kommer du liksom ingenstans, eller hur? Det är då det gäller, att hitta lösningsfokus i att du accepterar och gillar läget. Så här är det och vad kan jag göra för att förändra eller klara av situationen jag är i.

Men är det skit så är det och måste få vara ibland.

Kramar från coachen

"Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper" - Dag 17 av 365
En riktig vän kommer med ett ”survival kit” när livet känns som att det inte kan bli sämre. När det ena efter det andra ramlar in över tröskeln och man är färdig att ge upp. Ja, även coachen har stunder när hon vill bara vill dra täcket över huvudet. Då är jag så innerligt glad över de där speciella människorna i mitt liv som bara finns, inte säger som mycket utan bara visar att det är ok att tycka att det är skit. För kommer igen – det gör jag alltid till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.