”Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper” – Dag 17 av 365

"Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper" - Dag 17 av 365

Ja, jag vet att jag brukar skriva om acceptans, positiv psykologi och ”it is what it is” med det innebär inte att du aldrig får ge upp och tycka att skit är skit. Inga affirmationer i världen kommer hjälpa dig att må bättre när ditt inre inte är i synk d v s i acceptans med det som sker och du fortfarande är i fasen där du behöver få ösa ur dig alla känslor. Jag minns inte var jag läste dagens klokord första gången men det säger allt:

Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper.

Att trycka undan känslor och tankar i takt med omgivningens hurtiga tillrop kommer inte att hjälpa, men däremot att lära dig hantera situationer, känslor och jobbiga tankar utan att fastna i dem. Där i ligger skillnaden. För när du landat på botten och skrikit ut eländet kommer du liksom ingenstans, eller hur? Det är då det gäller, att hitta lösningsfokus i att du accepterar och gillar läget. Så här är det och vad kan jag göra för att förändra eller klara av situationen jag är i.

Men är det skit så är det och måste få vara ibland.

Kramar från coachen

"Skit är alltid skit även om jag sveper det i gyllene papper" - Dag 17 av 365
En riktig vän kommer med ett ”survival kit” när livet känns som att det inte kan bli sämre. När det ena efter det andra ramlar in över tröskeln och man är färdig att ge upp. Ja, även coachen har stunder när hon vill bara vill dra täcket över huvudet. Då är jag så innerligt glad över de där speciella människorna i mitt liv som bara finns, inte säger som mycket utan bara visar att det är ok att tycka att det är skit. För kommer igen – det gör jag alltid till slut.

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: