”Att hitta mitt inre rum” – Dag 16 av 365

"Att hitta sitt inre rum" - Dag 16 av 365

Jag stannar till på stranden, vid en alldeles speciell plats där vattnet format sanden och bildat en liten bäck av färskvatten som rinner ut i havet. Vördnadsfullt tar jag in det mäktiga blå och tar några djupa andetag igen. Jag sluter ögonen och ser alltihop för min inre blick. Mitt inre rum, precis just här, på denna strand. Så många gånger har jag vandrat hit i tanken, frammanat bilden av just denna plats och tillsammans med andningen har den hjälpt mig att varva ner, koppla av, fokusera inför tuffa uppgifter.

För flera år sen gick jag in i en mindre livskris och famlade i mörkret ett tag. Jag visste inte vem jag var eller vad jag ville med livet, hade ångest och fick svårt att sova och koppla av.

Som alltid när jag stöter på patrull i livet började jag söka efter lösningar och svar. Jag läste en massa ”hjälp dig själv böcker” och hittade bland annat en skiva av Lars-Erik Uneståhl med mental träning. På den pratade han om att hitta sitt inre rum, en plats eller sammanhang att gå till i tanken för att varva ner och koppla av, finna trygghet inför utmaningar. Det här tog jag till mig utav, övade jättemycket på och det har varit till stor hjälp sen dess.

Att hitta mitt inre rum.

Där och då tog jag tag i det som skavde och gjorde stora förändringar i mitt liv. Som jag nämnt i tidigare blogginlägg sade jag bland annat upp mig från en fast tjänst, pluggade till PT, samtalscoach och kostrådgivare, startade eget företag. Tillät mig själv att växa i en ny riktning i livet. Jag slutade att famla i mörkret och ha ångest.

När och hur känner du dig som mest avslappnad, finner styrka och kraft? Prova att förflytta dig dit i tanken nästa gång du tycker att livet tar emot eller rädslor förlamar dig. Bara ta dig några minuter att sluta ögonen, andas med långa, djupa andetag och försvinna dit där inga bekymmer eller oro finns.

Mitt inre rum, är en på en alldeles speciell strandsnutt på Österlen dit jag återvänder minst en gång om året fysiskt men varje dag i tanken.

Kramar från coachen ❤

Det här ett blogginlägg från förra året som jag väljer att dela på nytt som ett av mina klokord. Om några veckor åker vi igen till ljuva Österlen och mitt bästa smultronställe på jorden. Det är också där jag ska ha min ”skrivarstuga” på ålderns höst. Håll med om att min målbild är grym! Foto: Anki Ström

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

3 reaktioner till “”Att hitta mitt inre rum” – Dag 16 av 365

  1. Jag har precis tagit klivet ut ur ett nästan tio år långt spelmissbruk och känner mig utmattad både fysiskt och psykiskt. Har varit spelfri nu i tre månader och har en lång väg kvar med mycket negativa konsekvenser av mitt spelande i form av enorma skulder och elände att ta itu med, vilket kan kännas överväldigande ibland. Jag vill bara säga att jag går in varje dag och läser dina inlägg. De inspirerar och uppmuntrar mig och jag kommer att låta dina ord följa mig och vara en hjälp på vägen det här året som jag har framför mig. Tack för att du skriver och delar med dig! 🙂

    Gilla

    1. Tack för att DU delar med dig och för att du vill följa och läsa min blogg ❤ Vilken resa du gör. Det krävs kraft och mod att bryta ett missbruk och jag förstår din känsla av att det blir övermäktigt. Men ra en dag i taget…en timme i taget och kanske ibland bara en minut i taget. Vi fixar så mycket mer än vi tror när vi bestämt oss och det känns det som att DU har gjort. Önskar dig allt gott!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: