”Investera i kropp och knopp för att överleva livets lopp” – Dag 10 av 365

"Vi tränar för att bli gamla" - Dag 10 av 365

Jag har alltid tränat och varit fysiskt aktiv men som 38-åring valde jag att göra dröm av en verklighet, att få jobba med träning och hälsa.  Efter diverse utbildningar arbetade jag under ett par år som PT, kostrådgivare och massör i mitt företag. Jag var även instruktör i bland annat Bodybalance och höll i hälsogrupper på World Class i Katrineholm. Hela mitt liv och vardag var träning och gänget på gymmet blev som min andra familj. Jag var även PT/coach för Olga Rönnbergs Mamma Fitness PT online och coachade flera hundra kvinnor och mammor (även några män) till ett hälsosammare liv. Över tid har jag dock nischat mig allt mer mot personlig utveckling, ledarskap och mental träning eftersom psykologi och beteendevetenskap alltid har varit ett stort intresse och min erfarenhet är att du behöver börja jobba med dig själv i rätt ände. Men oavsett vad så bottnar jag alltid i  helheten när jag möter människor. Vare sig jag gör det i egenskap av KBT-coach, chef eller i andra sammanhang.

Helhetshälsa är kropp och knopp i synk

Du blir frisk och stark inifrån och ut. Kropp och knopp hänger ihop och du kan inte bortse från det ena och bara jobba på det andra. Helhetshälsa är en förutsättning för välmående och utveckling. Jag har mött många människor som har svårt att se sambandet och jag har själv varit där. För länge sen träffade jag en psykolog som spände ögonen i mig och sa ”Anki, tror du själen är något som fladdrar löst på sidan av kroppen”. Hon hänvisade till att jag hela tiden kopplade bort min inre röst, känslor och vilja och gick på förnuft, tanke och rationalitet. Jag kunde inte skilja på tanke och känsla, något som man inom KBT verkligen betonar vikten av att lära sig och att göra. Grundprincipen är att jobba med beteendeanalys som jag tänkte beskriva mer i ett blogginlägg längre fram.

Det här var på den tiden jag var mina prestationer men som tur var tog jag kroppens signaler på allvar och bromsade i tid. Jag blev skrämd när blodtrycket sköt i höjden och jag hade huvudvärk och hjärtklappning varje dag. Det jag jag gjorde var att försöka fly från mig själv vilket till slut inte går. Kroppen säger ifrån även om du försöker lura knoppen.

Lär dig förstå skillnad mellan tanke, känsla och handling. Hur kropp och knopp bildar ett system som inte kan separeras. Det ena påverkar det andra på gott och ont. Foto: Pixabay

Träna för livets lopp

Livet är som ett terränglopp du aldrig förr har sprungit. Du vet inte vad som dyker upp efter nästa kurva. Om vädrets makter spelar dig ett spratt och öppnar himlen eller om underlaget helt plötsligt blir sankmark och du tappar fotfästet. Du måste orka både den fysiska och den psykiska påfrestningen. Vad händer om du springer vilse och står ensam på okänd mark utan någon som kan hjälpa dig?

”Investera i kropp och knopp för att överleva livets lopp” (Anki Ström)

Träna för livet och spring i takt med dig själv istället för att försöka springa ifrån dig själv.

Kramar från coachen

"Investera i kropp och knopp för att överleva livets lopp" - Dag 10 av 365
Klara, färdiga, gå! Jag tränar i stort sett varje dag, både fysiskt och psykiskt. Styrketräning, promenader, pilates och HIT-pass för kroppen och mental träning, reflektionsdagbok och mindfulness för knoppen. Det är en ständig process att utvecklas som människa. Foto: Anki Ström

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

2 reaktioner till “”Investera i kropp och knopp för att överleva livets lopp” – Dag 10 av 365

  1. Känner igen mig på där du var… Kan hela det den där cirkeln med kropp och knopp. Men att komma från A till B…. En sak är att veta en annan att klara av att förstå och genomföra!! Otroligt inspirerad och motiverad av dina texter!!!

    Gillad av 1 person

    1. Vad kul att höra att du blir inspirerad Lisa! Ja, veta och göra är två skilda saker. Det är när vi GÖR det börjar hända saker…genom att sätta bollen i rullning. Öva oss och successivt förändra beteende och tankemönster.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: