”Även en gammal kärring kan behöva lufta murveln ibland” – Dag 9 av 365

"Även en gammal kärring kan behöva lufta murveln ibland" - Dag 9 av 365

Dagens citat är hämtat ur en film vi såg när jag gick min KBT-utbildning. Den handlade bland annat om ett par som hade relationsproblem och en kollega till kvinnan i förhållandet tyckte att hon behövde ha lite kul och tänka mer på sig själv. Hon fäller den här underbara kommentaren när de står tillsammans vid sina skåp och ska byta om efter en lång arbetsdag. Jag och mina studiekamrater skrattade så vi grät minns jag. Säkert också därför det fastnat. Glada minnen sätter sig.

Jag som har skrivit en artikel om vikten av att ha sex slår givetvis på den trumman när jag lyfter citatet. Du blir aldrig för gammal för lust och kärlek  men jag drar också parallellen till att livet inte tar slut på något sätt fastän att vi blir äldre. Allt det du drömde om som ung kan du fortfarande förverkliga så länge inte kroppen säger ifrån. Just därför det är så viktigt att vara rädd om hälsan, värna om ”the basics”, som att sova bra, få regelbunden återhämtning, äta näringsrikt och röra på dig.

Även en gammal kärring kan behöva lufta murveln ibland.

Det finns människor som börjar studera när de är över 80 år. Visst är det häftigt! Personlig utveckling när den är som bäst för den tar aldrig slut och har inget bäst – före -datum. Och det finns människor som möter den stora kärleken på ålderns höst. Det är aldrig för sent för någonting så länge hjärtat slår, lungorna fylls med luft, du tänker, känner och finns.

Så vad drömmer DU om? Vilka planer har du för framtiden? Oavsett hur gammal du är så ÄR det aldrig för sent. Du kanske får göra saker lite annorlunda bara.

Kramar från coachen

"Även gammal kärring kan behöva lufta murveln ibland" - Dag 9 av 365
Som 43-åring fick jag chansen att vara med i Teater Orkas 10 -årsjubileum och uppsättning av ”Teater Balufefé. Att skapa min rollkaraktär Saga, en ambivalent och förförisk kvinna som både vill ha och äta kakan så att säga – det är bland det roligaste jag har gjort och vilken resa i personlig utveckling! Från vänster syns Emelie Eriksson, Amanda Karlsson, Agnes Lindkvist, Marcus Enquist, Monica Jansson, jag själv, Marina Wistbacka. (Foto: Daniel Karlsson)
"Även gammal kärring kan behöva lufta murveln ibland" - Dag 9 av 365
Ingrid Bergman och Greta Garbo var två av mina stora idoler när jag var liten. Det finns nog inte en svartvit film jag inte har sett och mina stora drömmar var att bli författare eller skådespelerska. Att få känna på känslan en stund. Sminka sig och bli fotograferad i en dramatisk pose, stå på scenen i lokstallarna – det är inte Dramaten eller Hollywood men fullt tillräckligt. Foto: Glenn Rindhoff

 

Omslagsbild: Pixabay

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: