”Lev livet levande” – Dag 6 av 365

"Lev livet levande" - Dag 6 av 365

Livet är vardag, rutiner och saker som du måste göra för att överleva och kunna försörja din familj. Du behöver ha en sysselsättning för att få in lön på kontot, handla, laga mat, sova, äta, städa och betala räkningar. Livet är fullt av ”måsten”. Det kommer du aldrig ifrån och behöver vänja dig vid. MEN det du aldrig någonsin ska vänja dig vid är att inte känna dig levande, ätas upp av tomhet och frågor som ”är det så här det ska vara”. Då är det dags att ta tempen på hur du förvaltar din värdefulla tid på jorden.

Lev livet levande

Att ladda sitt batteri

För att orka perioder av tristess, för mycket jobb eller tuffa prövningar är det viktigt att hitta återhämtning och glädje där du kan. Du behöver fylla på med energi för att inte hamna i det där läget när du känner dig som att du går i ett vacuum. Ingenting är roligt och du funderar starkt på att gräva en grop så djup att du aldrig tar dig upp igen. Det innebär att du har kört slut på batteriet utan att ladda regelbundet. Ställ dig själv följande frågor:

 • När känner jag mig som mest levande? Kanske till och med glömmer tid och rum.
 • Vad får min puls att slå lite fortare av glädje och förväntan?
 • Vad är min passion i livet?
 • Njuter jag av de små stunderna eller söker jag lyckan i jobb, pengar och materiella ting?
 • Hur ofta skrattar jag?
 • Vem/vilka är mina favoritmänniskor och varför är dem det?

Skriv ner och reflektera och över dina svar. Kanske inser du att du behöver göra en del förändringar, bryta mönster, vanor, välja bort hur du prioriterar din tid men  låt det bli ett mission att fylla livet med MER passion. Att göra mer av det som får dig att känna dig levande och tillbringa mer tid med dem som är dina favoritmänniskor.

Och glöm inte att skratta mycket – för det finns inget som frigör så mycket ”må-bra-hormoner”, ger både ansikts – och magmuskler en omgång samtidigt som det ger en känsla av befrielse som räcker länge, länge.

Kramar från coachen

"Lev livet levande" - Dag 6 av 365
Nej, vi är inte snygga direkt 😉 Men vem bryr sig när kropp och själ fylls av den där goa, genuina känslan som infinner sig när du skrattar ohämmat tillsammans med människor du tycker om. Skrattar så att du kiknar till och med. Ett gott skratt förlänger livet sägs det och det är inte bara ett talesätt utan en riktlinje att följa – skratta så mycket du bara kan. Foto: Anki Ström

(Omslagsbild Pixabay)

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

4 reaktioner till “”Lev livet levande” – Dag 6 av 365

 1. Viktiga frågor och inte helt lätt att svara… Att vilja gräva ner mig i en grop är ju en för mig, ganska vanlig önskan 😜😂. Men då ser jeg förvisso det inte som något negativt. En signal från min kropp att batterierna behöver laddas, själen behöver ro. Att ramla ner i mörka hål låter mer negativt. Jag föreställer mig trots allt en ganska trevlig grop😁.

  Men ja…. Återhämtning är viktigt!! Önskar att jag kunde svarat ”bra” och ”riktigt” inför mig själv på frågorna i inlägget, men måste nog se det som områden med förbätringspotential 😬.

  Ser jag mig lite över axeln, på livets väg såhär långt, så är det dock mycket trevligare att vara här nu än där då allt som oftast. Det går frammåt!!!!

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Så länge du har känslan av att det går framåt är allt gott. Förändring och utveckling tar tid och kräver sin insats av målmedvetenhet och reflektion. Däremot är jag väldigt nyfiken på hur en ”trevlig grop” ser ut 😉 Kramar

   Gilla

   1. Jo altså, svalt och tort och lagom mörkt. Lite som grottor jag älskade att leka i som barn. Kanske lite som ett björnide…. Fast skulle gärna ha med en liten ficklampa och en bra bok.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: