”Lev livet levande” – Dag 6 av 365

Livet är vardag, rutiner och saker som du måste göra för att överleva och kunna försörja din familj. Du behöver ha en sysselsättning för att få in lön på kontot, handla, laga mat, sova, äta, städa och betala räkningar. Livet är fullt av ”måsten”. Det kommer du aldrig ifrån och behöver vänja dig vid. MEN det du aldrig någonsin ska vänja dig vid är att inte känna dig levande, ätas upp av tomhet och frågor som ”är det så här det ska vara”. Då är det dags att ta tempen på hur du förvaltar din värdefulla tid på jorden.

Lev livet levande

Att ladda sitt batteri

För att orka perioder av tristess, för mycket jobb eller tuffa prövningar är det viktigt att hitta återhämtning och glädje där du kan. Du behöver fylla på med energi för att inte hamna i det där läget när du känner dig som att du går i ett vacuum. Ingenting är roligt och du funderar starkt på att gräva en grop så djup att du aldrig tar dig upp igen. Det innebär att du har kört slut på batteriet utan att ladda regelbundet. Ställ dig själv följande frågor:

 • När känner jag mig som mest levande? Kanske till och med glömmer tid och rum.
 • Vad får min puls att slå lite fortare av glädje och förväntan?
 • Vad är min passion i livet?
 • Njuter jag av de små stunderna eller söker jag lyckan i jobb, pengar och materiella ting?
 • Hur ofta skrattar jag?
 • Vem/vilka är mina favoritmänniskor och varför är dem det?

Skriv ner och reflektera och över dina svar. Kanske inser du att du behöver göra en del förändringar, bryta mönster, vanor, välja bort hur du prioriterar din tid men  låt det bli ett mission att fylla livet med MER passion. Att göra mer av det som får dig att känna dig levande och tillbringa mer tid med dem som är dina favoritmänniskor.

Och glöm inte att skratta mycket – för det finns inget som frigör så mycket ”må-bra-hormoner”, ger både ansikts – och magmuskler en omgång samtidigt som det ger en känsla av befrielse som räcker länge, länge.

Kramar från coachen

"Lev livet levande" - Dag 6 av 365
Nej, vi är inte snygga direkt 😉 Men vem bryr sig när kropp och själ fylls av den där goa, genuina känslan som infinner sig när du skrattar ohämmat tillsammans med människor du tycker om. Skrattar så att du kiknar till och med. Ett gott skratt förlänger livet sägs det och det är inte bara ett talesätt utan en riktlinje att följa – skratta så mycket du bara kan. Foto: Anki Ström

(Omslagsbild Pixabay)

 

4 reaktioner till “”Lev livet levande” – Dag 6 av 365

 1. Viktiga frågor och inte helt lätt att svara… Att vilja gräva ner mig i en grop är ju en för mig, ganska vanlig önskan 😜😂. Men då ser jeg förvisso det inte som något negativt. En signal från min kropp att batterierna behöver laddas, själen behöver ro. Att ramla ner i mörka hål låter mer negativt. Jag föreställer mig trots allt en ganska trevlig grop😁.

  Men ja…. Återhämtning är viktigt!! Önskar att jag kunde svarat ”bra” och ”riktigt” inför mig själv på frågorna i inlägget, men måste nog se det som områden med förbätringspotential 😬.

  Ser jag mig lite över axeln, på livets väg såhär långt, så är det dock mycket trevligare att vara här nu än där då allt som oftast. Det går frammåt!!!!

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Så länge du har känslan av att det går framåt är allt gott. Förändring och utveckling tar tid och kräver sin insats av målmedvetenhet och reflektion. Däremot är jag väldigt nyfiken på hur en ”trevlig grop” ser ut 😉 Kramar

   Gilla

   1. Jo altså, svalt och tort och lagom mörkt. Lite som grottor jag älskade att leka i som barn. Kanske lite som ett björnide…. Fast skulle gärna ha med en liten ficklampa och en bra bok.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.