”Du blir vad du tänker” – Dag 5 av 365

Hur många gånger har du inte tänkt ”det här går aldrig” inför en tuff uppgift eller utmaning. Tryckt ner dig själv med orden ”jag är helt värdelös” när något inte går som du hade tänkt dig. Hur tycker du att det fungerar för dig? Brukar det gå bättre och framför allt mår du bättre?

Du blir vad du tänker

Med andra ord gör du dig själv värdelös och till en förlorare redan innan du ens har försökt. Det finns forskning och studier som visar hur tankar påverkar hela det biologiska systemet för till syvende och sist ÄR vi biologiska varelser. Du har säkert upplevt att pulsen stiger när du blir exalterad eller att det börjar vattnas i munnen när du tänker på att du snart ska äta mat när du är hungrig.

Övning ger färdighet

Hjärnan är en muskel som precis som biceps och triceps behöver träning. Träna dig på att tänka för dig utvecklande, positiva och stärkande tankar. Även jag som KBT-coach/mental tränare med alla mina utbildningar och erfarenheter av att coacha människor behöver hålla igång med övningar för att fortsätta utvecklas, bli stark mentalt. Det behöver alla utan undantag. Läs böcker inom ämnet mental träning, skaffa en reflektionsdagbok och skriv ner dina tankar, begrunda och var nyfiken på ditt beteende och vad det står för. Vänd på mantran som ”jag klarar det inte” till ”allt går bara jag försöker tillräckligt länge”.

En gång för alla – inse kraften i dina tankar och ”snacka snällt” med dig själv. Du kan bli precis vad och vem du vill om du bestämmer dig för det.

Kramar från coachen

Om du tar dig några minuter av stillhet och bara låter allt det som finns i ditt undermedvetna komma till ytan – vad säger dina tankar till dig? Låt tankarna sväva fritt utan att värdera och titta nyfiket på det som dyker upp. Det här är ett väldigt bra sätt att lära känna sig själv och göra viktiga insikter om varför du gör som du gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.