”Du blir vad du tänker” – Dag 5 av 365

"Du blir det du tänker" - Dag 5 av 365

Hur många gånger har du inte tänkt ”det här går aldrig” inför en tuff uppgift eller utmaning. Tryckt ner dig själv med orden ”jag är helt värdelös” när något inte går som du hade tänkt dig. Hur tycker du att det fungerar för dig? Brukar det gå bättre och framför allt mår du bättre?

Du blir vad du tänker

Med andra ord gör du dig själv värdelös och till en förlorare redan innan du ens har försökt. Det finns forskning och studier som visar hur tankar påverkar hela det biologiska systemet för till syvende och sist ÄR vi biologiska varelser. Du har säkert upplevt att pulsen stiger när du blir exalterad eller att det börjar vattnas i munnen när du tänker på att du snart ska äta mat när du är hungrig.

Övning ger färdighet

Hjärnan är en muskel som precis som biceps och triceps behöver träning. Träna dig på att tänka för dig utvecklande, positiva och stärkande tankar. Även jag som KBT-coach/mental tränare med alla mina utbildningar och erfarenheter av att coacha människor behöver hålla igång med övningar för att fortsätta utvecklas, bli stark mentalt. Det behöver alla utan undantag. Läs böcker inom ämnet mental träning, skaffa en reflektionsdagbok och skriv ner dina tankar, begrunda och var nyfiken på ditt beteende och vad det står för. Vänd på mantran som ”jag klarar det inte” till ”allt går bara jag försöker tillräckligt länge”.

En gång för alla – inse kraften i dina tankar och ”snacka snällt” med dig själv. Du kan bli precis vad och vem du vill om du bestämmer dig för det.

Kramar från coachen

Om du tar dig några minuter av stillhet och bara låter allt det som finns i ditt undermedvetna komma till ytan – vad säger dina tankar till dig? Låt tankarna sväva fritt utan att värdera och titta nyfiket på det som dyker upp. Det här är ett väldigt bra sätt att lära känna sig själv och göra viktiga insikter om varför du gör som du gör.

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: