”It is what it is” – Dag 4 av 365

Det finns en enorm befrielse i att kapitulera, att landa i det faktiska läget, ta in allt som händer eller har hänt och acceptera dina förutsättningar och utgångsläge. Först då kan du också agera för att få till en förändring. Du måste ACCEPTERA innan du kan AGERA. 

It is what it is

Det är som det är och du kan inte påverka, förändra, ta bort, göra ogjort. Det är bara som det är. Du kanske inte alls gillar det, tycker det är hemskt, mår illa, vill bort och försöker vägra acceptera. Men det kommer inte att hjälpa dig att komma vidare, ur en kris, sorg, närmare ett mål eller för att lösa en konflikt.

Smärta, ångest, misslyckanden och förluster är en del av livet, en viktig del som du behöver lära dig att leva med. Först då kan du leva livet fullt ut och verkligen njuta av det goda, vackra och stunderna av lycka som glimtar till som solkatter i taket.

Kramar från coachen

"It is what it is" - Dag 4 av 365
Att jobba med övningar för medveten närvaro, yoga, pilates, andningsteknik eller skriva reflektionsdagbok är några tips på hur du kan öva dig på acceptans. Du kan även läsa min artikel om ACT på Mamma.Fit. Följ länken nedan. Foto: Amanda Thörner

Läs gärna min artikel om ACT på Mamma.Fit 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: