”Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör” – Dag 3 av 365

I många år levde jag ett liv där jag var mina prestationer. Min yrkesrock var min identitet och min ”moralkompass” handlade bara om hur jag var tvungen att bete mig och vara för att det inte skulle bli besvärligt eller jobbigt för andra. Jag var mer än hård mot mig själv och tog vissa beslut som straffade min hälsa och välmående hårt. Beslut som jag ångrar än idag när jag tänker på dem. Vad som var bäst för mig i olika sammanhang existerade inte. Jag hade noll koll på mina värderingar och vad som egentligen var viktigt för MIG. Allt handlade om att ”vara duktig”, prestera och väldigt lite om att leva.

Att lyssna inåt

Den dagen jag slutade tysta ner hjärtats röst och lät magkänslan få utrymme började saker hända i mitt liv. Jag började må bättre, blev gladare, mer positiv och insåg att ”mitt liv är mitt” och för att det ska bli så rikt som möjligt behöver jag lyssna inåt och låta hjärtat säga sitt. Även om det innebär tuffa val, att gå emot vad omgivningen tycker och tänker eller kasta mig ut utan fallskärm:

Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör

Att jag väljer att göra den här utmaningen handlar om att göra det mitt hjärta säger. Mitt hjärta säger ”skriv Anki”. Kanske blir det aldrig någon bok i fysisk form men ska jag gå och vänta på att en bokförläggare eller redaktör ska kontakta mig med ett bokkontrakt – Ja, då lär jag få vänta och vem vet hur mycket tid jag har kvar på jorden.

Mitt gamla jag hade fnyst och sagt att jag var fånig och gjorde mig själv till åtlöje. ”Ska du blogga om en massa dravel som inte en människa kommer att läsa?! Det är ju pinsamt Anki och inte i närheten av någon bestseller”. Mitt nya jag säger ”Kör tjejen! Det här blir kul och so what om ingen läser. Du gör det här i första hand för DIG eftersom du älskar att skriva och inspirera (- s). Plus att du får rutin och ramar istället för att samla allt i anteckningsböcker i källaren”.

Jag gillar nya Anki mycket bättre. Hon är lite halvgalen, gör som hon vill, vågar prova saker och tar nya tag när det går åt helsike. Den stickiga rocken har hon bränt upp och ersatt med vingar av drömstoft som låter henne flyga dit hon vill. Och när hjärtat viskar ”gör” då gör hon det…

Vad viskar DITT hjärta ❤

Kramar från coachen

”Jag känner livet i mig” och mår så mycket bättre när hjärtats röst och magkänslan får styra. Prestationsprinsessan har avgått och en levnadsglad tjej med glimten i ögat har entrat livets scen.

En reaktion till “”Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör” – Dag 3 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.