”Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör” – Dag 3 av 365

"Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör" - Dag 3 av 365

I många år levde jag ett liv där jag var mina prestationer. Min yrkesrock var min identitet och min ”moralkompass” handlade bara om hur jag var tvungen att bete mig och vara för att det inte skulle bli besvärligt eller jobbigt för andra. Jag var mer än hård mot mig själv och tog vissa beslut som straffade min hälsa och välmående hårt. Beslut som jag ångrar än idag när jag tänker på dem. Vad som var bäst för mig i olika sammanhang existerade inte. Jag hade noll koll på mina värderingar och vad som egentligen var viktigt för MIG. Allt handlade om att ”vara duktig”, prestera och väldigt lite om att leva.

Att lyssna inåt

Den dagen jag slutade tysta ner hjärtats röst och lät magkänslan få utrymme började saker hända i mitt liv. Jag började må bättre, blev gladare, mer positiv och insåg att ”mitt liv är mitt” och för att det ska bli så rikt som möjligt behöver jag lyssna inåt och låta hjärtat säga sitt. Även om det innebär tuffa val, att gå emot vad omgivningen tycker och tänker eller kasta mig ut utan fallskärm:

Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör

Att jag väljer att göra den här utmaningen handlar om att göra det mitt hjärta säger. Mitt hjärta säger ”skriv Anki”. Kanske blir det aldrig någon bok i fysisk form men ska jag gå och vänta på att en bokförläggare eller redaktör ska kontakta mig med ett bokkontrakt – Ja, då lär jag få vänta och vem vet hur mycket tid jag har kvar på jorden.

Mitt gamla jag hade fnyst och sagt att jag var fånig och gjorde mig själv till åtlöje. ”Ska du blogga om en massa dravel som inte en människa kommer att läsa?! Det är ju pinsamt Anki och inte i närheten av någon bestseller”. Mitt nya jag säger ”Kör tjejen! Det här blir kul och so what om ingen läser. Du gör det här i första hand för DIG eftersom du älskar att skriva och inspirera (- s). Plus att du får rutin och ramar istället för att samla allt i anteckningsböcker i källaren”.

Jag gillar nya Anki mycket bättre. Hon är lite halvgalen, gör som hon vill, vågar prova saker och tar nya tag när det går åt helsike. Den stickiga rocken har hon bränt upp och ersatt med vingar av drömstoft som låter henne flyga dit hon vill. Och när hjärtat viskar ”gör” då gör hon det…

Vad viskar DITT hjärta ❤

Kramar från coachen

”Jag känner livet i mig” och mår så mycket bättre när hjärtats röst och magkänslan får styra. Prestationsprinsessan har avgått och en levnadsglad tjej med glimten i ögat har entrat livets scen.

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

En tanke på “”Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör” – Dag 3 av 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: