”Once you become fearless life becomes limitless – Dag 2 av 365

Fearless Friskvård var på många sätt startskottet för ett nytt liv. Som 39-åring kastade jag mig ut som företagare, klippte banden med en karriär jag hade haft i över 10 år, prövade vingarna som PT, kostrådgivare, samtalscoach och i sinom tid även skribent. Samtidigt gjorde jag stora förändringar privat och valde att ta tag i allt som ”skavde” även fast jag var livrädd. För det är ett val du gör, oavsett omständigheter i livet är det ett val. Jag stod nyseparerad med tre barn utan fast inkomst redo att möta mig själv. Fattig som en kyrkråtta men med ett inre lugn jag inte känt på många år. Jag var fearless.

Mitt företag – mitt hjärtebarn! En symbol för så mycket och även om jag numer inte arbetar heltid med företaget utan i första hand fokuserar på uppdrag som skribent så ÄR det och kommer att förbli en viktig del av mitt liv. (Logotype creator Sophie Zetterberg)

Att vara rädd är att vara modig

Att vara fearless är inte samma sak som att vara orädd – tvärtom. Det handlar om att se förbi sin rädsla och inte låta den hindra dig från att göra det du vill, längtar efter och behöver för att utvecklas, bli hel som människa. För det krävs ett enormt mod. Inom KBT pratar man om exponering. Ju mer du gör det du är rädd för desto tryggare och vanare blir du. Det som tidigare var förenat med en känsla av livsfara och ångest blir vardag och plötsligt kommer du på dig själv med att göra saker du aldrig kunde drömma om. Du töjer på dina gränser och till sist finns det inget du inte skulle våga göra:

Once you become fearless life becomes limitless

Vad skulle du göra om du inte var rädd? Tänk om du skulle ta och göra det ändå…

Kramar från coachen

Det är naturligt att tveka. Ta små steg framåt och backa, bara för att försöka igen. Jag är höjdrädd som bara den men övar mig så ofta jag kan. Är det någonting jag inte gillar så är det att ha rädslor som hämmar och begränsar mitt liv.

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

2 reaktioner till “”Once you become fearless life becomes limitless – Dag 2 av 365

 1. Fearless handlar som du säger inte om att vara dumdristig, utan om at vara modig.

  Att våga hoppa bungyjump i livet….

  Att gå genom tjock luft…

  Att kasta hjärtat i förväg och bara följa efter i samma riktning….

  Försöker sträv åt det hållet. Att våga bara vara. Att släppa kontrollen emlet andas sig igenom när det är svårt.

  39 i år jag också. Kanske året DET sker. Året jag vågar möta MIG 😍❤️.

  Du är en sann inspiration. Så klok!!

  Heja dig (och mig😜)

  Skall följa dina 365 visdomsord. Och kommer säkert bidra med egna jag kommer på längs vägen 😘

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: