Fröken Författare sätter en ny agenda för bloggen

Fröken Författare sätter en ny agenda för bloggen
Meryl Streep gör en fantastisk rollpresentation och jag blir så nyfiken på att leta upp autentiska klipp från den verkliga Julia Childs TV-presentationer.

Handling och igenkänningsfaktor

Julie är en kvinna mitt i livet som inte riktigt vet vart hon befinner sig med sin karriär, inte trivs med hennes och sambons nya boende. Hon vill bli författare men tvingas jobba med helt andra saker. Bloggen blir ett sätt för henne att skapa struktur och målfokus med skrivandet, att träna sig på att slutföra. Att kombinera sitt intresse och kärlek till matlagning med sina författardrömmar. Hon får successivt fler följare och inser att människor läser det hon skriver, längtar efter hennes inlägg och det ger henne kraft att faktiskt lyckas med sitt projekt och på köpet får hon skriva en bok om det.

Jag älskade filmen och den största anledningen är nog att jag känner igen mig så väl i Julie. Hon slits mellan sina författardrömmar, jobbet och sambon. Vill så mycket med sitt skrivande men har inte fått till det. Jag jämför med alla ofärdiga noveller, skrifter, artiklar som jag har ligger i datorn eller nerkladdade i anteckningsböcker som aldrig blir mer än så. Framför allt känner jag igen mig eftersom jag själv haft en liknande bokidé som jag till och med pitchat för Bonniers bokförlag mejlledes för ett år sen ungefär. De gillade den och mitt sätt att skriva MEN den typen av böcker slår inte om man inte ”är ett namn”. Och jag är ju ”bara” Anki Ström så självklart vill ingen läsa en bok bara för att jag har skrivit den. Ja, du fattar.

Min bok – en ”klokbok”

Min bok skulle inte handla om matlagning utan något jag älskar – citat och klokord med vackra bilder. Min tanke var att skriva en bok med 365 bra klokord eller ”qoutes for life” som människor skulle kunna ta till sig av som ett alternativ till den allt stigande skaran av självhjälpsböcker. Som KBT-coach/mental tränare vill jag på alla sätt inspirera och motivera människor till att ta de där stegen som kan göra den stora skillnaden i livet. Och ibland kan det räcka med ett ord eller en fras vid rätt tillfälle för att du verkligen ska ta tag i ditt liv.

Så du förstår vart det här är på väg va? Jag ska givetvis göra som Julie och blogga min bok. Från och med måndag nästa vecka kommer jag att lägga upp ett citat/klokord varje dag här på bloggen som syftar till att ge inspiration och vägledning för förändring och utveckling. Det kan vara saker jag själv sagt eller tänkt likväl som kloka saker jag läst, hört av vänner, sett på film eller fått från mina underbara kids som inspirerar mig varje dag.

Ibland får man göra saker på sitt eget sätt hellre än att ge upp sin dröm. Och jag behöver inte miljoner läsare utan är så tacksam bara för att just DU kikar in och ger det jag skriver några minuter av din tid.

Välkommen på min ”bokresa” ❤

Kramar från coachen

(eller ska jag kanske ändra till Fröken Författare nu)

Fröken Författare sätter en ny agenda för bloggen
Ja, du som hängt med mig ett tag vet att jag älskar mina citat och gärna delar ut dem till höger och vänster. Det här är ett av mina absoluta favoritcitat eftersom just ordet ”fearless” har en stor betydelse i mitt liv. Och det finns en anledning till att mitt företag fick heta Fearless Friskvård när jag startade för drygt 4 år sen.
Fröken Författare sätter en ny agenda för bloggen
Dags att investera i en ny kamera och öva upp mina skills för att ta bättre bilder. Eller kanske rentav hitta en fotograf som bara är extremt billig och villig att dela med sig av sina alster på min blogg 😉

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

En tanke på “Fröken Författare sätter en ny agenda för bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: