Att bara vara är faktiskt ingen fara

Jag har under en längre tid målmedvetet övat mig på att bebo stunden, ett uttryck jag verkligen älskar. Några gånger om dagen stannar jag upp i olika situationer, fokuserar på min andning, tar in ljud och dofter, riktar tankarna mot att jag är tacksam för allt jag har, livet och det jag upplever just där och då. Jag bebor stunden, intar den på alla sätt, med alla mina sinnen.

Den senaste veckan har jag också lagt ner alla krav på att prestera. Jag har på olika sätt haft ett utmanade år och både kropp och knopp behöver tid att återhämta sig och komma i kapp. En styrka jag har är att jag känner av när det är dags att dra i handbromsen. Ta time-out från saker eller helt enkelt lägga ner, prioritera det jag tycker är roligt och låta kreativiteten komma naturligt. Jag har t ex sett ett gäng bra filmer varav den ena har inspirerat mig till att ta tag i bloggen igen med en lite ny vinkling. Fortsättning följer på det…

För det är verkligen så

Att bara vara är faktiskt ingen fara

Det är tvärtom helt underbart och livsnödvändigt för att vi ska hinna med och bearbeta, ta in och smälta det som händer i vardagen. När vi bara har gasen i botten är risken stor att vi missar allt det goda och hela poängen med det som kallas livet.

Dagens tips från coachen:

Bebo stunden med alla dina sinnen och var tacksam för det du har

Kramar

Att bara vara är faktiskt ingen fara
Varje kväll senaste dagarna har vi åkt till ett av våra smultronställen och tagit ett kvällsdopp. Att vira in sig i handduken efter ett svalkande bad, lyssna på vindens sus i träden och njuta av vacker natur är verkligen värt att vara tacksam över. Det är livskvalitet deluxe.
Att bara vara är faktiskt ingen fara
Promenader varje dag är en rutin jag har haft länge. Oftast går jag upp tidigt på morgonen och går men när sommarkvällarna är långa och ljusa är det ljuvligt att komma ut och ta tillvara på kvällssolen. Tänk på att när din kropp är upp i varv ska du röra på dig för att stressa ner. Anpassa träning och fysisk aktivitet efter din generella hälsostatus. Pressa dig inte utan lyssna in kroppens signaler. Ibland räcker det med att ströva runt en stund, njuta av omgivning och gott sällskap, inga krav på högt tempo eller pulsökning. 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: