En sommarhälsning från coachen

Äg din tid

Livet är aldrig så härligt som när sommaren står för dörren, solen skiner och dagarna känns oändligt långa. Det är svårt att tänka sig att höst och vintermörkret sänker sig redan vid 4-tiden om några månader. Och du ska inte tänka på det heller. Tvärtom ska du äga din tid och göra mer av det du verkligen vill. Utnyttja solljuset, samla energi och D-vitamin genom att vara ute så mycket som möjligt men utan att det blir en press. För hur snabb är du inte att ställa krav på dig själv, eller hur? Att du borde vara ute för att solen skiner. Du BORDE göra det du känner för säger jag, inget annat. Det är helt ok att slänga sig i soffan även när solen gassar som mest om det är det du behöver just där och då. Återhämtning och vila, tänk återhämtning och vila för att orka när mörkret kommer.

Lyssna inåt

För att kunna äga din tid måste du även träna på att lyssna inåt. Lita på din magkänsla, hjärtats röst och få tyst på den där rationella rösten som konstant försöker få dig att vara förnuftigt, ansvarstagande och ordentlig i alla lägen. Ibland behöver du bara vara ”wild and crazy”. Släppa lös ditt alter ego, som jag lovar finns någonstans djupt därinne, som vill vara barnslig, lite galen och göra tvärtemot. Livet är kort och din viktigaste uppgift här på jorden är att ta hand om dig själv så att din kropp och själ räcker länge, länge. Kropp och själ hänger ihop i ett system som är beroende av varandra. Så med andra ord räcker det inte att bara träna, äta bra och sova 8 h/dygn. Det är en jäkligt bra början men även själen behöver sitt.

Ditt varför

För att du ska räcka länge, länge och själen ska få sitt behöver du hitta ditt varför. Det är en livsuppgift säger jag som KBT-coach/mental tränare men även som människa. Även jag får kämpa med att utvecklas på det personliga planet, fundera över livsval och prioritera mina beslut. Det är inte enkelt men nödvändigt för att bli så lycklig som det bara går under en livstid som så ofta kantas av tuffa tider. Men så länge du känner att du är på banan och vet vad som är ditt varför i livet fixar du vad som helst – jag lovar. Börja med att fundera över om det liv du lever är förenligt med dina värderingar. Det är där allt börjar. Dina värderingar är din kompass – alltid.

Ha en underbar sommar

Kramar från coachen

En sommarhälsning från coachen
Att doppa fötterna i vattnet från bryggan en sommarkväll är att äga min tid i alla fall. Det där stora i det lilla som betyder allt.
IMG_5994
En av mina absoluta favoritbilder ur sommararkivet. Mina två yngsta som sitter på bryggan, äter grillad korv och filosoferar över livet. Vad mer behöver man…

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: