På Pinchos med familjen Cirkus eller var det Cringe?

Idag fyller Pär 45 år och vi passade på att ta med oss våra två yngsta trollungar till Pinchos som precis har öppnat i stan. Restaurangens cirkustema kändes mer än passande när familjens scenstjärnor skulle dansa, sjunga och framföra sketcher runt matbordet. Hur ett 8-årigt barn bara inte kan sitta still i mer än två minuter är högst intressant samtidigt som snart 13-åringen tycker att allt som sker är ”cringe”. Vad betyder det liksom?!

Det är party när Challe går på restaurang. Flaggan i topp och fart från början till slut. Han satt mer under bordet än i soffan. Vår yngsta är egentligen ett så kallat ”lugnt barn” men ibland spårar även han totalt. Kan det bero på dubbla munkar på skolutflykten och tårta till mellis för att pappa fyller år?! Nej, någon efterrätt fick han definitivt inte trots monotont tjat. Vet ingen som så envist kan upprepa samma fras i timmar om så ”jag vill ha glass”…”jag vill ha glass”…

Hur var det nu med cringe?

Jo, cringe är något som är mer än pinsamt. Det är verkligen obekvämt gånger hundra. Att ”dabba” tex, det år såååå cringe säger Tove? Men vänta nu? På min tid betydde dabba sig att man gjorde bort sig och cringe betyder ju pinsamt så hur går det ihop? Nej, nej dabba är en gest. Kära nån, häng med lite nu va!

”Dabba” är Challes paradgren. Men nej, ”cringe” tycker syrran. 

Happy familjebilder är ”all fake”

Låt oss slå hål på alla happy familjebilder på sociala medier en gång för alla. Jag menar som i att en familj med X antal barn sitter så där trivsamt stilla runt ett middagsbord. Där ingen pratar i mun på den andra eller kastar sig fram och skriker ”jag har inte fått någon uppmärksamhet på hela dagen. Jag får aldrig någon uppmärksamhet”. Pappan i familjen ger mamman ångestfyllda blickar och ber vädjande om att få prata till punkt. Det är ju ändå hans födelsedag och han har köpt en ny putter för födelsedagspengarna som han han gärna vill berätta mer om för en måttligt road publik. Mamman å sin tur är rejält övertrött efter en tids påfrestningar av olika slag och skrattar hysteriskt åt det mesta som pågår. Hon har ingenting till övers för pappans tysta rop på hjälp när sonen återigen försvinner in under bordet och vår beställning på något sätt lyckats bli gånger 3 och servitören springer fram och tillbaka med mat som vi inte har beställt.

Pappan lutar sig till slut bakåt i soffan och andas med lugna djupa andetag samtidigt som han smuttar på sin öl. Han får ögonkontakt med den fnittrande mamman och i samförstånd skakar de på sina huvuden.

”Grattis Pär på födelsedagen” säger hon och när han äntligen får ”taltid” skyndar han sig att säga ”jo du vet min nya putter, såg du den?” Mamman gör en dab och säger ”du är så cringe”.

Kramar från coachen

På Pinchos med familjen Cirkus eller var det Cringe
En utekväll på Pinchos för att fira lite. God mat och bra service.
På Pinchos med familjen Cirkus eller var det Cringe?
Herr och Fru Ström poserar bland bladverken i vackra Stadsparken på hemvägen. Även det krävde sin insats när Tove tyckte att ”pappa står ju bara där” eftersom han givetvis inte är lika fotovan som bloggerskan, skribenten, instagramfreaket och linslusen Fröken Fearless! Men det blev ju rätt bra ändå tycker jag 😉 Foto: Tove Ström

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: