Sista kvällen med gänget – att lära sig njuta när det är som bäst

Sista kvällen med gänget. Teater Balufefe har sin slutföreställning och med det är några månaders intensiva repetitioner och härlig samvaro med fantastiska människor snart till ända. Det har varit ren glädje, kärlek och passion hela vägen och jag undrar i mitt stilla sinne varför roliga saker måste ta slut! Men i nästa andetag tänker jag att det är lite DET som är meningen – att njuta när det är som bäst, ta tillvara på stunden, vara i nuet och tillåta sig att äga känslan hela vägen ända in i mål. För allt, precis allt har ett slut vare sig vi vill det eller inte. 

Resan är målet

Vi tror många gånger att det är målet som är det viktiga. Men om du tänker tillbaka på någon process du varit i så lovar jag dig att det är vägen dit du minns. Hur du jobbat, slitit, kämpat, skrattat, gråtit, tänjt på dina gränser eller kanske varit tvungen att göra svåra val. Jag älskar att stå på scen och har fått uppleva flera underbara föreställningar med uppskattande publik och en ensemble där alla har briljerat. Men det som har gjort att vi tillsammans skapar magi och energi ”däruppe” är att vi har delat resan. Vi vet vilka repliker vår motspelare brukar snubbla på. Har stått där sida vid sida och tagit om vissa scener 5 gånger på rad utan att protestera. Vi har repat in till sena kvällen och varje söndag under flera månaders tid glatt promenerat iväg från våra familjer för att spela teater tillsammans. Människor jag inte ens kände innan är nu som en liten familj som jag kommer att sakna enormt när det här är över.

Sista kvällen med gänget - att lära sig njuta när det är som bäst
Duktiga Marina Wistbacka som spelar osäkra Viola i pjäsen. En stackars krake min karaktär Saga spänner ögonen i mer än en gång. En härlig motspelerska och person. 

Att njuta av stunden för vem vet när den kommer igen

Vi oroar oss så mycket för det som kommer sen. Har ångest för att det ”roliga ska ta slut”. Törs inte njuta av kärlek för tänk om jag blir lämnad?! Struntar i att ta chanser av risk för att det kanske inte går vägen. Men jag säger bara – sluta med det BUMS! Du har inga garantier, för varken det ena eller andra. Vet inte ens om du vaknar imorgon men det du VET  är det du upplever och är i precis NU. Så när det är som bäst – njut, bara njut för vem vet om just den känslan, stunden kommer igen.

Med det sagt kliver jag upp på scenen ikväll med resten av gänget för sista gången – i alla fall för just den här uppsättningen. Kanske spelar vi teater ihop igen, kanske inte. Vad vet vi om framtiden? Inte ett dugg men jag vet att vi har en sista föreställning och den ska jag njuta av in i sista sekunden ❤

Kramar från coachen

Sista kvällen med gänget - att lära sig njuta när det är som bäst
”Saga” och inspektören ”Madonna” som spelas av bästa Lotta Asplund. Lotta är bland annat en gammal PT-kund till mig så att våra vägar korsas igen är jättekul. 
Sista kvällen med gänget - att lära sig njuta när det är som bäst
Vackra rosor från premiärkvällen när jag hade ALLA mina närmsta i publiken. Stort tack till ER
Sista kvällen med gänget - att lära sig njuta när det är som bäst
Jenny Wistbacka – vår eminenta, talangfulla och fantastiska regissör och manusförfattare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.