Tankar efter bloggserie om ätstörningar – några ord på vägen till mina barn

Idag lade jag och Alexandra upp ett nytt inlägg i vår bloggserie om ätstörningar. Dagen till ära har vi bjudit in vår kompetenta kollega Marina för att ge ännu mer tyngd till ett komplext ämne. Jag susar iväg i tanken och minns min egen tonårstid som var kantad av kroppskomplex, hård träning och självsvält varvat med hetsätning. En osäker tjej som valde att försöka kontrollera sitt liv genom yttre faktorer som så många av oss gör. Tack och lov kom jag lindrigt undan och lyckades ta tag i mina problem när jag träffade min man och skaffade barn. Jag vill ge några ord på vägen till mina egna barn och alla andra unga män och kvinnor därute som står inför livet och dess oändliga utmaningar. (Foto: Elin Hemlin)

Ditt värde sitter inte i ditt utseende

Du ser ditt ansikte och kropp varje dag i spegeln. Kanske gillar du inte det du ser men det är DU. Dina ögon som låter dig se och uppleva allt vackert i världen. Dina öron som låter dig höra vännernas skratt eller musiken du älskar. Dina ben som kan ta dig dit du vill gå och dansa så fötterna glöder. Dina armar som kan krama dem du älskar och låta solvarm sand strila mellan fingrarna. Ditt DNA som inte är likt någon annans på denna jord. Din unika genuppsättning som är DU. Öva dig på att ACCEPTERA dig själv för den du är för förhoppningsvis ska resan tillsammans bli lång. Kroppen är själens boning och ditt värde som människa sitter inte i ditt utseende. Du är värd det bästa just för att DU är DU precis som du är.

Tro på dig själv och äg ditt liv

Hemligheten sitter inte i vad andra säger till dig om vad du kan eller klarar av. Den sitter i vad DU säger till dig själv. Våga tro på din egen förmåga och äg ditt liv. Låt inte rädsla och omgivningens tyckande stoppa dig från att nå dina drömmars mål. Kliv ut i livet och ta för dig av det som bjuds. Erövra världen och se misstag som erfarenheter, tillfällen att lära. Du lever bara en gång så missa inte chanser för att du tvivlar utan tvivla gärna men gör det ändå. Vi ångrar bara de val vi aldrig gjorde. 

Livet är en resa

Tro inte att du behöver kunna allt på en gång. Livet är en resa där du ständigt är i process. Oroa inte ihjäl dig när du är 20 för det mesta har löst sig när du är 40. Tro mig för jag har varit där du är. När tankarna snurrar om allt. Hur ska det gå i livet? Kommer jag att få ett jobb? En partner? Tänk om jag inte lyckas? Landa i att vara ung och njut av allt du har runtomkring dig. Gör galna saker, var uppe hela natten, skratta mycket och älska ännu mer. Du måste inte veta vad du ska bli för du hinner ändra dig hundra gånger om.

När livet känns övermäktigt och du tvivlar på dig själv – stanna upp och ANDAS. Ta några djupa andetag, slut ögonen och se ditt bästa jag framför ögonen. Sträck upp armarna i luften och tänk ”jag vill – jag kan – jag ska”. Allting ordnar sig, på ett eller annat sätt men en sak får du aldrig glömma. Att den viktigaste personen i ditt liv är DU så älska dig själv även när du anser dig förtjäna det som minst för då behöver du det som bäst.

Kramar från mamma & coachen

Tankar efter bloggserie - några ord på vägen till mina barn
Älska dig själv – du är den viktigaste personen i ditt liv. Foto: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.