Mot ljusare tider och en glad påsk – goda vänner, teaterrep och Skåne

Vi går mot ljusare tider. Solen har lyst med sin närvaro i flera dagar nu och jag känner hur energin höjs i kropp och själ. Tänk vad mycket det gör med ljus och snart även värme. Jag ser fram emot en glad påsk med goda vänner, teaterrep och en efterlängtad resa till syrran i Skåne. Hoppas du också har något trevlig planerat eller bara ser till att ge dig själv viktig återhämtning. 

Ljusare tider

Vintern har varit väldigt lång, kall och utmanande på många sätt. Återigen har jag fått ta en del stora beslut. Vridit och vänt på för – och nackdelar men som alltid landat i att mina inre värderingar leder mig rätt. Jag går mot ljusare tider även på det personliga planet med andra ord. Ibland behöver vi mörket för att hitta ljuset. Jag gjorde en intervju med en stor förebild i veckan som satte ord just på komplexiteten i att utvecklas som människa. Att det är en livslång process som aldrig tar slut. Glöm inte det när det känns tungt och hopplöst. ”Det ser mörkt ut nu men det blir ljusare igen”.

Glad påsk

I am Readys grundare Mårten Nylén pratar ofta om att ”att skapa glad”. Att vi genom att starta dagen med ett leende faktiskt kan påverka resten av dagen i positiv riktning. Det här är sant även ur vetenskaplig synvinkel. Vi kan styra oss själva så mycket mer än vi tror genom att tala och tänka positivt och positionera oss med kropp och minspel. När du ler sänder ansiktsmusklerna signaler till hjärnan som tänker att något gör dig glad.  Så uttrycket ”Glad påsk” är verkligen något att ta till sig utav, oavsett dess ursprungliga betydelse. Att vara glad är gratis, kräver inget engagemang i att servera ett dignande påskbord eller bräcka grannen med påskpynt i trädgården. Det är en hälsning till DIG om att du är värd att ha en GLAD högtid med massor av skratt och mysiga stunder.

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Äggjakt är påskens viktigaste event för mina barn. En tradition vi har haft sen dem var små. Det behöver inte vara mycket utan är själva grejen att fortfarande få ha kvar tron på påskharen fast man innerst inne vet att han inte finns. Mysigt ❤ 

Goda vänner, teaterrep och Skåne

I år blir det påskmiddag hos goda vänner. Jag har några riktiga guldkorn i min närhet som jag försöker träffa så ofta det bara går. Ja, du vet säkert själv hur det är med jobb, barn, hem och aktiviteter. Man skulle vilja ses oftare men får suga ut det godaste av de stunderna man träffas.

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Ett av mina guldkorn Marlene. En riktigt god vän och coachkollega. Vi har löst många ”världsproblem” tillsammans.

Imorgon blir det teaterrep igen på självaste påskdagen. Jag har repeterat repliker hela morgonen eftersom vår eminenta regissör Jenny Wistbacka deklarerat att nästa vecka är det dags att släppa manus. Våra teaterrep är verkligen något som gör mig GLAD. Att få gå in i roll, släppa allt annat än min rollkaraktär och agera med gänget – inte mycket som toppar det just nu. Det är ett av mina ”hemma” som jag brukar prata om.

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Inläsning av repliker till frukost i morse. Imorgon repar vi igen och vår regissör Jenny Wistbacka har vänligt men bestämt sagt att nästa tillfälle ska manus bort ur händerna.

Nästa vecka åker jag äntligen till mitt älskade Skåne och Österlen. Tar med mig mina två yngsta och drar på roadtrip. Vi ska umgås med min syster och hennes familj, andas havsluft och sen har jag ett och annat att fundera på . En artikel att skriva och ett spännande samarbete att spinna vidare på.

Livet händer hela tiden och det är det som gör det så häftigt.

Kramar från coachen

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Mot ljusare tider. Saker läggs på plats, bildar en helhet och för varje tuff period växer du dig lite starkare. Du måste bara våga tro på att det alltid, alltid blir ljusare igen. Precis som årstiderna har sin gång så har också livet. 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

2 reaktioner till “Mot ljusare tider och en glad påsk – goda vänner, teaterrep och Skåne

  1. Wohooo! Bästa blogginlägget någonsin! Att se en av ”sina” skådespelare plugga repliker… både i text och bild. Det är poesi det! 😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: