Mot ljusare tider och en glad påsk – goda vänner, teaterrep och Skåne

Vi går mot ljusare tider. Solen har lyst med sin närvaro i flera dagar nu och jag känner hur energin höjs i kropp och själ. Tänk vad mycket det gör med ljus och snart även värme. Jag ser fram emot en glad påsk med goda vänner, teaterrep och en efterlängtad resa till syrran i Skåne. Hoppas du också har något trevlig planerat eller bara ser till att ge dig själv viktig återhämtning. 

Ljusare tider

Vintern har varit väldigt lång, kall och utmanande på många sätt. Återigen har jag fått ta en del stora beslut. Vridit och vänt på för – och nackdelar men som alltid landat i att mina inre värderingar leder mig rätt. Jag går mot ljusare tider även på det personliga planet med andra ord. Ibland behöver vi mörket för att hitta ljuset. Jag gjorde en intervju med en stor förebild i veckan som satte ord just på komplexiteten i att utvecklas som människa. Att det är en livslång process som aldrig tar slut. Glöm inte det när det känns tungt och hopplöst. ”Det ser mörkt ut nu men det blir ljusare igen”.

Glad påsk

I am Readys grundare Mårten Nylén pratar ofta om att ”att skapa glad”. Att vi genom att starta dagen med ett leende faktiskt kan påverka resten av dagen i positiv riktning. Det här är sant även ur vetenskaplig synvinkel. Vi kan styra oss själva så mycket mer än vi tror genom att tala och tänka positivt och positionera oss med kropp och minspel. När du ler sänder ansiktsmusklerna signaler till hjärnan som tänker att något gör dig glad.  Så uttrycket ”Glad påsk” är verkligen något att ta till sig utav, oavsett dess ursprungliga betydelse. Att vara glad är gratis, kräver inget engagemang i att servera ett dignande påskbord eller bräcka grannen med påskpynt i trädgården. Det är en hälsning till DIG om att du är värd att ha en GLAD högtid med massor av skratt och mysiga stunder.

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Äggjakt är påskens viktigaste event för mina barn. En tradition vi har haft sen dem var små. Det behöver inte vara mycket utan är själva grejen att fortfarande få ha kvar tron på påskharen fast man innerst inne vet att han inte finns. Mysigt ❤ 

Goda vänner, teaterrep och Skåne

I år blir det påskmiddag hos goda vänner. Jag har några riktiga guldkorn i min närhet som jag försöker träffa så ofta det bara går. Ja, du vet säkert själv hur det är med jobb, barn, hem och aktiviteter. Man skulle vilja ses oftare men får suga ut det godaste av de stunderna man träffas.

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Ett av mina guldkorn Marlene. En riktigt god vän och coachkollega. Vi har löst många ”världsproblem” tillsammans.

Imorgon blir det teaterrep igen på självaste påskdagen. Jag har repeterat repliker hela morgonen eftersom vår eminenta regissör Jenny Wistbacka deklarerat att nästa vecka är det dags att släppa manus. Våra teaterrep är verkligen något som gör mig GLAD. Att få gå in i roll, släppa allt annat än min rollkaraktär och agera med gänget – inte mycket som toppar det just nu. Det är ett av mina ”hemma” som jag brukar prata om.

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Inläsning av repliker till frukost i morse. Imorgon repar vi igen och vår regissör Jenny Wistbacka har vänligt men bestämt sagt att nästa tillfälle ska manus bort ur händerna.

Nästa vecka åker jag äntligen till mitt älskade Skåne och Österlen. Tar med mig mina två yngsta och drar på roadtrip. Vi ska umgås med min syster och hennes familj, andas havsluft och sen har jag ett och annat att fundera på . En artikel att skriva och ett spännande samarbete att spinna vidare på.

Livet händer hela tiden och det är det som gör det så häftigt.

Kramar från coachen

Mot ljusare tider och en glad påsk - goda vänner, teaterrep och Skåne
Mot ljusare tider. Saker läggs på plats, bildar en helhet och för varje tuff period växer du dig lite starkare. Du måste bara våga tro på att det alltid, alltid blir ljusare igen. Precis som årstiderna har sin gång så har också livet. 

 

2 reaktioner till “Mot ljusare tider och en glad påsk – goda vänner, teaterrep och Skåne

  1. Wohooo! Bästa blogginlägget någonsin! Att se en av ”sina” skådespelare plugga repliker… både i text och bild. Det är poesi det! 😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.