Vi ångrar bara de val vi aldrig gjorde

Jag är ju inte bara KBT-coach, beteendevetare och skribent. Jag är trebarnsmamma också med en lång pedagogisk karriär bakom mig. När jag för ett antal år sen valde att byta yrkesbana var det en av mina största sorger. Att jag lade så många års erfarenhet och utbildningar på universitetsnivå bakom mig. Det var också en hel del höjda ögonbryn runtomkring mig kan jag lova som tyckte och tänkte kring att jag ”kastade bort” mitt yrkesliv och ett bra jobb.
Foto. Elim Hemlin

Från pedagog till KBT-coach, PT & kostrådgivare 

Allt vi gör och erfar kommer oss till glädje 

Men det är ju faktiskt så att ingenting vi någonsin gjort och gör när det kommer till utbildning, jobb och erfarenheter är bortkastat. Alla de år jag arbetade med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd, många med problemskapande beteende. Dessa underbara ungar som prövade mitt tålamod, testade mina gränser. Fick jag mig att tvivla på min kompetens och kunnande, som tvingade mig att kasta bort all prestige och lättkränkthet och inse att när man arbetar med människor kan man inte ta saker personligt. De åren är ju det som lagt grunden till att jag idag är en jäkligt duktig coach, som verkligen lärt mig vad lösningsfokus och vikten av ett tydligt förhållningssätt innebär, att en funktionsnedsättning (läs variation)/svårighet uppstår i relation till miljön och inte ligger hos individen.

Ångra aldrig något du gjort utan endast det du aldrig gjorde

Att jag tog beslutet att säga upp mig och studera vidare, följa mina drömmar att starta eget, satsa på coachning, personlig utveckling och hälsa är det bästa jag har gjort. Och jag minns att jag tänkte att oavsett hur framtiden än ter sig så är det här MIN resa och utveckling som jag aldrig kan ångra. Det blir vad det blir men jag GÖR det och det är det viktiga. Som coach tycker jag självklart att målet är viktigt men allting handlar egentligen om resan, vägen DIT. Det är då vi gör våra erfarenheter, lär oss och utvecklas. Om det sen inte blir precis som vi har tänkt oss när vi går i mål spelar mindre roll. Det enda vi ångrar i slutänden är de val vi aldrig gjorde.

Så våga chansa, utmana dig själv. Finns det något du längtar efter att göra så GÖR. Det handlar inte om att prestera, vinna eller stå i rampljuset utan om att utvecklas.

Kramar från coachen

Vi ångrar bara de val vi aldrig gjorde

Tips från en annan grym coach

Team I am Readys grundare

Mårten Nylén. 

 

 

 

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

3 reaktioner till “Vi ångrar bara de val vi aldrig gjorde

  1. Så sant! Det är din resa och ingen annans, och alt man gör är med på att forma en som menneske! Jag sa upp mig från ”drömjobbet” som Community Manager för Spotify Norge, och mange tyckte jag var jättekonstig. Men jag har inte ångrat mig en sekund och oavsett vad framtiden har att bringe, så har denne tiden lært meg uendelig mycke! //Henriette

    Gilla

    1. Exakt Henriette! Oavsett vad som händer i framtiden så är det vi lever och erfar när vi vågar bryta oss loss och prova nya saker ovärderligt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: