ACCEPTERA, REFLEKTERA OCH GÅ VIDARE – ”IT IS WHAT IT IS”

Ni som följer mig på sociala medier och läser mina artiklar vet att jag älskar klokord och citat. Enkla meningar och fraser som fungerar som budord för livet i syfte att stärka och hjälpa.

Ett av mina favoritcitat lyder ”it is what it is” –som i att ”det är som det är”. Det handlar om att landa i verkligheten och acceptera den för vad den är och gå vidare för DÄR I finns möjligheten till utveckling och förändring.

Utifrån egen erfarenhet av såväl mitt eget liv som av att ha coachat ett stort antal personer och grupper kan jag säga att det är bland det svåraste vi människor har – att acceptera att vissa saker ”är som de är”.

ACCEPTANS av dig själv för den du är, hur du ser ut, ditt liv, dina upplevelser och erfarenheter, allt jobbigt som sker, allt du egentligen vill fly ifrån är det som i slutänden kan frigöra din fulla potential. Det är inte att lägga sig ned och ge upp utan att faktiskt möta livet som det är och börja där. Precis där du står just nu med dem förutsättningar du har.

OM JAG BARA – fyll i fortsättningen av meningen själv med allt det du dagligen använder som ursäkt och undanflykt till att inte ta tag i livet, dig själv, karriären, äktenskapet eller dina drömmar. För återigen vad du matar hjärnan med dagarna i ända påverkar dina beslut, ditt beteende och hur resultatet av dina ansträngningar blir. Med andra ord behöver du sluta mata dig själv med att det kommer en rätt dag, tid eller tillfälle för att genomföra en förändring. Din bästa tid är NU.

Jag tror många gånger att vi är rädda för vad som ska hända om vi faktiskt tar tag i det där som skaver, inte är bra och kanske till och med når våra drömmars mål. Det är bra mycket enklare, bekvämare, invant och tryggt att fortsätta klaga och gnälla. Skylla på yttre omständigheter, pengar eller tidsbrist, andra människor eller otur. För vad händer OM jag söker det där jobbet, går ner 10 kg i vikt, anmäler mig till maratonloppet, bjuder ut snyggningen på gymmet. Med utveckling och förändring kommer krav, förväntningar, ansvar och det kan kännas mer än skrämmande. Då är övervikten, den otränade kroppen, singellivet eller jobbet du haft i 15 år trots allt något du KAN och vet hur du ska hantera.

”It is what it is” – men inte som i att strunta i det utan som i att ACCEPTERA, REFLEKTERA och AGERA. Det finns en hel värld av möjligheter när vi vågar möta verkligheten som den faktiskt ÄR och utgå därifrån.

387d98b7-f771-496a-a4e3-1c63a8deb6221058158294.jpeg

Öppna upp för livet som det ÄR just nu – ACCEPTERA verkligheten. (Foto: Caroline Ettehag) 

Kramar från Coachen

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: