Om svettlukt och mental träning

Ännu en helg till ända. Massor med mys med min yngsta juvel som är en riktig pärla, klok som en bok och full att kärlek. Det går inte en dag utan att han talar om att han älskar mig och att jag är finast i världen. Sluta aldrig med det älskade unge. Världen behöver fler av din sort.

Fått en del spännande förfrågningar från olika håll den sista tiden. Jag kan säga som så här att det blir en del idrottsliga sammanhang under våren 2018 vilket är jättekul. Att möta barn och ungdomar, jobba med trygga idrottsmiljöer, självkänsla och självförtroende, bygga starka individer. Grymt helt enkelt!

Jag har idrotten att tacka för väldigt mycket, speciellt fotbollen som var en stor och viktig del av mitt liv under tonårstiden. Laget, vår underbara tränare, cuperna, matcherna, doften av gräs, svett och liniment…den perfekta glidtacklingen på en våt gräsplan i strilande regn, alla håller andan några tiondels sekunder tills domaren skriker ”spela på”. Finns inte mycket som slår det.

Det var också med fotbollen jag mötte mental träning för första gången. När vi i F-75 skulle spela final i Dana Cup och möta ett lag vi haft svårt med under gruppspelet. Döm om vår förvåning när tränaren Rolf sa åt oss att lägga oss ner i gräset istället för att börja springa fram och tillbaka över planen och värma upp. Där och då gjorde jag min första men långtifrån sista muskulära avslappning.

Vi vann finalen med 5 – 2 och jag fick som lagkapten kliva upp på prispallen framför fullsatta läktare och lyfta den stora pokalen mot skyn. Samma pokal jag sett första dagen vi anlände och sagt till mina lagkamrater ”den där ska jag ta emot, bara så ni vet tjejer”. Målbilder kallas det, jäkligt mäktiga grejor och något jag egentligen pysslat med sen tidig ålder fast jag inte förstått det själv.

Till alla er fantastiska ledare och frivilliga som engagerar er runt barn och ungdomars idrott och fritidsaktiviteter – ni är värda er vikt i GULD ❤ Vi anar inte hur stor betydelse den här typen av sammanhang kan ha för barns självbild och personliga utveckling.

Kramar från coachen

Kvalitetstid med den här killen i helgen

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: