”Det är mycket nu” – men målet är att göra ingenting.

Det är mycket nu. Känner du igen uttrycket? Ett uttryck som jag tror var och en utav oss använder som ett mantra utan att ens tänka efter om det verkligen är så mycket egentligen eller om det bara handlar om hur vi prioriterar vår tid OCH strukturerar upp den.

Som egenföretagare krävs disciplin. Jag måste verkligen göra en agenda för vad mina dagar ska innehålla för chefen är ju jag. Ingen kommer klaga eller göra avdrag på min lön om jag inte sköter mina arbetsuppgifter utan det blir konsekvens med omedelbar verkan…no money at all eller para slutar rulla in som min äldsta skulle sagt.
Nu skulle ju jag ta det lite lugnt fram till nyår och bara vara men som maken sa direkt när jag bestämde mig för det ”tror du på det där själv”.
Nej, för jag gillar ju att ha mycket när det är kul saker. Jag gillar mina kunder och att coacha är utveckling även för mig så snacka om drömjobb. Och gå skrivkurs, göra intervjuer, artiklar och blogga…ger kickar deluxe.

(Har en riktigt intressant artikel på G – håll utkik på I am Ready nästa vecka)

MEN för att inte ” roligt och  utvecklande” ska bli press och stress behövs struktur även på vila och ”fri tid”. Ta den där promenaden varje morgon, läsa en bok eller fika med en vän. Låta drivet få bida sin tid en stund.
För det är ingen bedrift eller mått på att vi är ” duktiga” när vi alltid har så mycket, fullt upp, inte hinner med. Däremot ska vi sträcka på oss lite extra när vi väljer att bara vara och göra absolut ingenting en stund. Då är vi banne mig värda beröm och ryggdunkningar.
Så mitt viktigaste mål just nu är inte prestera mera utan en tydlig struktur på dagen för att skapa effektivitet och utrymme för ”ingentingtid”. Det är grejor det – att ha som mål att göra ingenting…

Kramar från coachen

(Mina morgonpromenader runt Djulö är ”heliga”)

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: