Utmaningen fortsätter – upp till bevis i löparspåret

Så var det upp till bevis igen då i min alldeles egna mentala utmaning som handlar om att variera min träning med löpning. Ni som följer mig vet ju vid det här laget att springa inte står högst på min lista över njutningsfull träning men att jag samtidigt inte kan släppa tanken på att någon gång i livet komma över det där motståndet och faktiskt tycka att det är helt ok att springa eftersom jag tycker att det är en enkel och bra träningsform.

Visst har jag sprungit många mil genom åren – på fotbollsplanen, korta snabba ryck eller långa löpningar längs med kanten för att kunna göra inlägg – men då har det handlat om sekvenser av löpning som har varierats med andra spännande moment som glidtacklingar och nickdueller. Jag tror det är just det som är den svåraste biten för mig, att det enligt min upplevelse inte händer något. Plus prestationsprinsessan i mig, att jag triggas av tider och distans och vet att jag inte är snabb när det handlar om att springa länge men däremot i kamp om bollen har explosivitet och styrka.

Som KBT-coach och mental tränare vill jag som sagt ”göra upp” med mina egna demoner och utvecklas så mycket som möjligt. Precis som jag möter mina klienter i deras dilemman kring livsstilsförändringar och hjälper dem att se på sig själva och sitt liv och förutsättningar med andra ögon.

Dags som sagt att göra upp med känslan av att vara tung och långsam som en snigel 😉

En gång i veckan har jag satt som första delmål, inga krav på tider eller sträcka, utan bara att jag ska ge mig ut och springa ca en halv mil i ett angenämnt tempo. Förra veckans löprunda gick ju sådär som ni kanske minns och lämnade inte direkt en längtan efter nästa tillfälle MEN som den coach jag är såg jag inget nederlag utan tvärtom ett tillfälle att lära för framtiden. Så inför dagens löprunda satte jag på mig riktigt midjehöga byxor med snörning i midjan, stoppade ner tröjan och hade för ändamålet köpt nya löparskor. Dessutom lämnade jag min make hemma för att inte ha någon att ”gnälla till” längs med vägen.

Min insatser visade sig göra nytta. Jag slapp springa och störa mig på kläder, känna mig som en snigel i jämförelse med Pär som springar betydligt snabbare än mig och kunde bara fokusera på att hitta ett bekvämt tempo. Heja mig liksom 🙂

Stolt som en tupp vid ankomst till hemmet (eller ja höna får det väl bli) och tyckte faktiskt att det var en helt ok tur. Det här bådar gott inför nästa helgs löprunda och då tänker jag mig att ta nästa steg, att faktiskt mäta hur snabbt jag springer. Ja, jag väljer att tänka i termer av snabbt för att inte göda hjärnan med fler negativa tankar om att jag är långsam. Jag springer utifrån mina förutsättningar helt enkelt och behöver bara tävla mot mig själv.

Kramar från coachen

20171105_162544

Nöjd och glad kexchoklad 🙂

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: