Känn in din inre kompass

Sitter vid frukostbordet denna arla morgon, läppjar på en dubbel espresso och mumsar yoghurt med hemmagjord granola. På bordet brinner tända ljus och resten av familjen sover sött.

Tankarna virvlar i huvudet kring höstens alla händelser på gott och ont, av glädje och sorg. Men livet i sin renaste form är inte bara tankar utan känslor både högt och lågt. Hur rationella vi än är och faktiskt behöver vara i situationer så kan vi aldrig förneka våra känslor, alla signaler från magen som verkligen är en spegel för hur vi upplever livet och det som sker.

Bubblar det av lycka, pirrar av iver och förväntan, svider av smärta eller krampar av stress och ångest? Sluta aldrig att känna efter och lyssna in magen. Den har många svar på frågor som vi tror är utan svar.

Jag stannar upp en stund i tanken och begrundar vart jag befinner mig just nu. På många sätt på G, händer spännande saker i livet … som sker för att jag ärligen slitit och jobbat hårt men samtidigt bakåtsträvande som i att jag stannar upp i mångt och mycket och begrundar livets verkliga värden och min egen kompass och kärnvärderingar.

Vem är jag och hur vill jag uppfattas? Vart är jag och vart vill jag komma. Leder mina handlingar och agerande i rätt riktning eller har jag gått vilse?

Det gäller att inte bara rusa genom livet utan att passera gå för det är då vi tappar bort oss själva. Det gäller att inte sluta lyssna inåt och ta vara på magens signaler. Den där inre spegeln vi alla bär runt på men som vi lätt täcker över och tror vi kan fly ifrån.

Ta några riktigt djupa andetag när du sitter vid frukost idag. Känn in dig själv, magen och din inre kompass. Går du i rätt riktning?

Kramar från coachen ♡

Går du i rätt riktning?

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: