Teaterdrömmar och berättelsen om en katt!

Söndag kväll och helgen snart till ända. Drömhuset just nu i kaos eftersom vi försöker reda i alla ouppackade lådor och påsar. Det är inte gjort i en handvändning och flytta direkt. Perfektionsprinsessan får lite andnöd emellanåt men det är ju bra träning, exponering de luxe säger hennes alter ego KTB-coachen när de tillsammans ser ut över ett hav av kläder, böcker, tavlor, lampor och andra prylar som man kan fundera över vart vi någonsin har haft?!

Jag gjorde ett ledarskapstest för ett tag sen eftersom jag utöver mitt företagande faktiskt jobbar som chef. Enligt det som framkom där är jag en kreativ person som kräver yttre ordning för att det där kreativa ska kunna blomma. Det känns igen, verkligen! Ju rörigare det är i mitt liv desto mer stör jag mig på detaljer som skor i hallen, saker på fel plats och oordning i stort. Många ser mig just så, som en ordningsam och noggrann person med kontroll. Tydlig och rak i min kommunikation. Och det är jag…men jag är också en oerhört känslosam människa som jag skrivit om tidigare här på bloggen. En kreativ själ som lätt berörs och älskar att både bli berörd och beröra själv. Vad vore livet utan känslor, skratt, gråt, glädje och t om ilska som kan vara jäkligt förlösande.

Jag funderar mycket på livet och vad jag vill få ut av mina på jorden räknade dagar. För att livet tar slut vet vi ju alla. Visst drömmer jag om resor och att köpa en metallicsvart audi, att kunna renovera källaren och ha kombinerad gym – och spadel. Att kunna gå in i vilken affär som helst och köpa precis vad jag vill. Sånt där som vi alla drömmer om men som egentligen inte alls är våra absolut största och viktigaste ”om jag fick välja vad som helst”.

Om jag fick välja vad som helst och då är inte hälsa och ett rikt liv med familj och vänner inräknat för det är så självskrivet för mig som nummer ett på listan….om jag fick välja vad som helst så är den där boken given. Som jag drömt om att skriva sen jag var 6 år och gjorde min första insats i skrivarvärlden. Det var en på sånt där blankt papper ihophäftad bok om en katt som kom bort. Oerhört spännande med egenillustrerade bilder. Den slutade självklart lyckligt och katten kom hem igen.

Drömmen om författarskap finns alltså med sen tidig ålder och så gör även nästa ”drömjobb” på listan, att få stå på en stor scen och spela teater. Ja, det kanske inte är för inte som jag har tre artistiska barn som sjunger, dansar och en som spelar i stans ungdomsrevy. Det finns med i generna tror jag. När jag var liten var författare och skådespelerska mina två absolut största framtidsdrömmar. Jag älskade gamla svartvita filmer av Ingemar Bergman t ex och Ingrid Bergman och Greta Garbo var och är fortfarande två av mina ikoner i filmvärlden.

På något sätt har jag redan uppfyllt mina drömmar men kanske inte riktigt som jag tänkte när jag var 6 år. Jag har skrivit en hel del som lästs av tusentals människor i form av artiklar på Mamma. Fit. Jag har stått på scener (även om de varit av modell mindre) och undervisat och föreläst för andra om personlig utveckling och helhetshälsa. Jag har t om haft huvudrollen i en musikal när jag läste till förskollärare och faktiskt sjungit inför publik som jag tror jag nämnt. När vi vill något ända inifrån hjärteroten. När det är genuint och äkta utifrån vår egen person och önskan så tar vi oss dit vi vill ändå men kanske inte på det sättet vi tänkt eller i den omfattningen vi drömt om.

Jag möter många människor, både i mitt chefsyrke och min roll som coach som missar själva poängen med det dom drömmer om eller förändringen de eftersträvar. Det handlar om att gå till botten med sitt ”varför”. Hitta det som driver en framåt, som ger kraft och energi, som får hjärtat att slå extraslag. Varför gör jag det jag gör? Oavsett om det handlar om jobb, relationer eller livsstilsförändring med träning och kost. Varför vill jag gå ner i vikt? Jo, för att orka mer i vardagen, kunna leka med barnen och få en bättre självkänsla. Så oavsett om vågen pekar neråt eller inte är det ork och känsla av välmående som ska styra mig i processen framåt. Varför fortsätter jag att jobba här när arbetstiderna suger och lönen är usel? Jo, för att jag brinner för att hjälpa människor och innerst inne gillar mitt jobb och jag behöver fokusera på den drivkraften för att också kunna åstadkomma förändringen i mina ogynnsamma arbetsförhållanden.

Och mina barndomsdrömmar och mål om jag skalar av titlar som författare eller skådespelare, handlar om att inspirera andra människor, att nå ut med för mig viktiga budskap, att bidra till förändring och utveckling, att beröra. Det kan jag göra på andra sätt än att släppa den där boken som köps av miljontals människor och hamnar som nummer ett på bestsellerlistan eller genom att få en roll i nästa stora uppsättning på Dramaten. Men jag skulle ju inte tacka nej om jag fick chansen 😉

Så när jag sitter och skriver mina blogginlägg, författar mina artiklar, föreläser för en idrottsförening, leder pass eller håller i teamträffar på jobbet så lever jag min dröm. Jag för förmånen att inspirera andra människor, nå ut med för mig viktiga budskap och kärnvärden, jobba med med själv som ett kreativt verktyg….

….och än är det inte för sent för ännu ”större scener”…vad drömmer DU om?

Kramar från coachen ❤

Kanske blir jag en ny Marilyn Monroe rent av 😉

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

2 reaktioner till “Teaterdrömmar och berättelsen om en katt!

 1. Åhhhh! Sååäånnnnn igenkänning!!! När det svirrar och snurrar i själ och hjärta. Dessto mer måste jag sortera ting i raka rader och ”var sak på sin plats”. Är farmaceut. Mitt drömmyrke sedan jag var liten. Äkskar det. Har även drivit apotek. Äkskade (och tidvis hatade) det. Längtar tillbaka till chefandet… Men chefar för make och tre små grabbar med energi i överflöd.

  Drömmer om att vara mer här och nu. Älska mig så som jag älskar min familj och mina vänner. Att använda energi på att älska istället för att grubla 🌞.

  Och så drömmer jag om att grabbarna skall bli starka, självtrygga växande barn och senare ungdomar och vuxna ❤

  … ja och så lite materiella ting… Så som att äntligen bli klar med husrenovering. Att köpa en ny, häftig träningsklocka (vivosmart 3 😍) .

  Typ det drömmer jag om. 🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: