Tårar i regnet

Idag gick jag bara ut, ut i skogen längs med grusvägen i samhället jag bodde i ett antal år. Samhället där svärmor fortfarande bor, där min äldsta växte upp och min yngsta föddes.

Höstlöven låg blöta längs med marken och regnet droppade från träden. Höstens färger lyste i rött och gult, kärlek och hopp.

Jag trivdes aldrig här, upplevde några av de tyngsta åren i mitt liv även om närheten till naturen gjorde det uthärdligt och gav näring till själen.

Jag kände mig aldrig ”hemma”, saknade att kunna cykla och gå överallt, närheten till vänner och familj. 1 mil kan tyckas kort men ibland är det tillräckligt långt för att skapa avstånd. Och avstånd i relationer är svåra att överbrygga när de väl börjat öka. Jag och min man tappade bort varandra totalt och det var här separationen till slut blev ett faktum.

Minnen susade förbi där jag gick längs med vägen. Regnet tilltog och rann i strilar nerför min jacka. Efter en stund insåg jag att det inte bara var regndropparna som blötte mina kinder utan att de blandades med tårar. Tårar av saknad.

När jag gick där i regnet, i allt det vackra av natur och stillhet insåg jag att jag kan minnas med värme, att det inte bara är smärta som bott här. Att jag saknar…tider och stunder av skratt och kärlek. Att jag upplevt så mycket här och att det oavsett vad alltid kommer att vara ett av mina ”hemma”…

För livet och ”hemma” är inte bara glada dagar och lycka. Det är en palett av sinnesstämningar, upplevelser och händelser. Det är upp och ner, kaos och lidande, harmoni och kärlek. Livet är ALLT det vi erfar och möter.

Jag lät tårarna rinna med regnet och kände hur värmen spred sig genom kroppen vädret till trots. Det är skönt att sluta fred med det som varit, släppa och gå vidare. Ta med det goda in i framtiden och lämna resten där det hör hemma.

Kramar från coachen 🍁

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: