Tårar i regnet

Idag gick jag bara ut, ut i skogen längs med grusvägen i samhället jag bodde i ett antal år. Samhället där svärmor fortfarande bor, där min äldsta växte upp och min yngsta föddes.

Höstlöven låg blöta längs med marken och regnet droppade från träden. Höstens färger lyste i rött och gult, kärlek och hopp.

Jag trivdes aldrig här, upplevde några av de tyngsta åren i mitt liv även om närheten till naturen gjorde det uthärdligt och gav näring till själen.

Jag kände mig aldrig ”hemma”, saknade att kunna cykla och gå överallt, närheten till vänner och familj. 1 mil kan tyckas kort men ibland är det tillräckligt långt för att skapa avstånd. Och avstånd i relationer är svåra att överbrygga när de väl börjat öka. Jag och min man tappade bort varandra totalt och det var här separationen till slut blev ett faktum.

Minnen susade förbi där jag gick längs med vägen. Regnet tilltog och rann i strilar nerför min jacka. Efter en stund insåg jag att det inte bara var regndropparna som blötte mina kinder utan att de blandades med tårar. Tårar av saknad.

När jag gick där i regnet, i allt det vackra av natur och stillhet insåg jag att jag kan minnas med värme, att det inte bara är smärta som bott här. Att jag saknar…tider och stunder av skratt och kärlek. Att jag upplevt så mycket här och att det oavsett vad alltid kommer att vara ett av mina ”hemma”…

För livet och ”hemma” är inte bara glada dagar och lycka. Det är en palett av sinnesstämningar, upplevelser och händelser. Det är upp och ner, kaos och lidande, harmoni och kärlek. Livet är ALLT det vi erfar och möter.

Jag lät tårarna rinna med regnet och kände hur värmen spred sig genom kroppen vädret till trots. Det är skönt att sluta fred med det som varit, släppa och gå vidare. Ta med det goda in i framtiden och lämna resten där det hör hemma.

Kramar från coachen 🍁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.