Tryck på pausknappen och låt själen landa

Ibland trycker jag på pausknappen och drar mig undan en stund. Kryper ner i sängen eller soffan och bara är några timmar. Jag stänger av alla måsten, borden och dåligt samvete, vilar kropp och knopp. Låter själen landa.

Som den duracellkanin av energi och vilja jag faktiskt är behöver jag ta mina pauser, lyssna in och känna av när det är dags för reträtt. Jag gillar action, när det händer saker och har många bollar i luften. Det är bara sån jag är. Men just därför behöver jag också mina stunder när jag loggar ut från omvärld och krav. Annars skulle jag inte orka. Det gör ingen. Hur driftiga och fulla av kraft vi än må vara. Supermänniskor finns bara på film. Det gäller att hitta sina strategier och andningshål för återhämtning.

Det var hänt mycket den senaste tiden, en mix av framgång, förändring och även tuffa saker av personlig karaktär. Jag behöver stanna upp och landa, ta in och bearbeta, acceptera men även glädjas.

Det är så lätt att vi glömmer det, att glädjas åt det som är bra och visar på utveckling, när vi når personliga segrar och mål. Vi människor tenderar ju lite till mans att vifta bort framgång i stort och smått som ”inte så märkvärdigt” och istället lägga all kraft på det som inte funkar. Bara sluta med det säger coachen. Det är när vi bygger på våra styrkor magic happens.

Jag har haft ett mantra ett tag, som varit på repeat i mitt huvud varje dag och för några veckor sen började en process som nu snart når sin kulmen och jag en för mig viktig anhalt på vägen mot mina drömmars mål. Det är spännande, utvecklande och ett sätt att få inspirera och verka med likasinnade. Mer kan jag inte berätta i nuläget…men jag behöver tillåta mig att verkligen vara i den goa känslan av förväntan och glädje.

Summa summarum och dagens tips från coachen är att med jämna mellanrum trycka på pausknappen och låta själen landa. Tanke och känsla behöver vara i synk för att vi ska må bra och utvecklas.

Kramar från coachen

Har försökt övertala Pär att jag behöver den här ljuvliga fåtöljen för återhämtning och reflektion men han är inte övertygad om att dess funktion är värd den finansiella investeringen 😉

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: