Även solen har sina fläckar och det är helt ok

Jag är en oerhört disciplinerad och målmedveten kvinna. Bestämmer jag mig för något så blir det så. Noggrann ,organisatorisk och tidigare prestationsprinsessa så spår av pedanteri KAN förekomma 😉

Vidare är jag PT, coach och kostrådgivare och därmed självklart kost – och träningsmedveten. Ja, jag älskar att träna så det ger sig ju självt och kosten är näring, bränsle för kroppen så för mig är det inga konstigheter att ge den så bra och naturliga mat som möjligt.

Ni hör ju själva, solen har inga fläckar…eller?! Givetvis har även Fröken Fearless sina laster och djupa hemligheter i det fördolda som lätt kan slå hål på föreställningen om att hon är perfekt, without flaws.

Nu ska jag berätta en hemlis som med andra ord snart är allmänt känt och inte längre sekretessbelagd fakta. Håll i hatten för nu åker vi:

Hälsomänniskan och KBT-coachen är hooked on candy. Japp, så är det. Jag kan stå emot det mesta, eller rättare sagt vara utan för som ni vet tror jag inte på förbud eller att utesluta saker. Men jag väljer bort mycket naturligt, som t ex läsk, kaffebröd, vit pasta, sockrade flingor och annat, äter aldrig pommes frites på restaurang i princip och chips blir kanske några stycken till en öl en gång i halvåret. Men SMÅGODIS – det är jag SÅÅÅ svag för, fullkomligt älskar.

Extrapris på godis är livsfarligt och något som strikt bör undvikas, speciellt i PMS-tider. Då slinker det lätt med en påse hem som hamnar på ett enligt mig säkert gömställe någonstans som barnen snart nog hittar och skvallrar. ”Mamma, varför äter du godis mitt i veckan”?!

Ja, sanningen och säga så om jag bestämmer mig kan jag givetvis avstå godis, inte köpa hem (för finns det äter jag om det är fel period i månaden) men jag väljer att faktiskt ha godis hemma ibland, äter udda dagar jämna veckor eller tvärtom. För att jag inte behöver eller vill vara perfekt och göra allt ”by the book”.

Jag har koll på in och ut, träning och kost. Vet mycket väl vad socker är och gör med kroppen MEN jag vet också vad förbud och strikt diet gör, att förbjuda allt man tycker är gott och leva som en asket.

Missförstå mig inte, förespråkar inte att vi ska äta godis när vi vill eller ”unna oss”. Nej, det jag är ute efter att vi behöver inte eftersträva 100 % A-elev på alla områden hela tiden. Vi ÄR bara människor, så även jag mina professioner till trots.

Jag är en stolt godisälskare kort och gott. Som väljer att njuta av min lakrits och hårda karameller för att jag vill…as simple as that. Jag tänker inte skämmas för det eller smyga runt godishyllan på Ica för att ingen ska se mig.

Våga vara operfekt och du ska ska att livet och dina målsättningar blir mycket enklare att efterleva.

Kramar från coachen

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: