Sockerdricka i blodet

Idag var träningen ett av mina sämsta pass på vääääldigt länge. Tungt, ingen energi, musklerna svarade inte någonstans. Möjligtvis tungan eftersom jag konstant malde för mig själv ”fasen vad dåligt det går”. Vilket coachande av coachen…

Efter en period av flyttkaos, förkylning, jobbyte och skolstart har träningen blivit mer sporadisk än på flera år. Det kändes i kroppen som sagt och även fast huvudet ville skrek kroppen ”nej”.

Vad göra? Släppte skivstången, maxade volymen på Spotify och satte mig i roddmaskinen. Drog ner på motståndet och bara tillät mig att vara i rörelse en stund.

Plötsligt hände det. Det där magiska ögonblicket när kroppen fylls av sockerdricka och det spritter i varenda nerv. Jag blir varm och kall om vartannat och leendet sprids från öra till öra.

Det kallas endorfiner. Kroppens eget belöningssystem som kickar in och vi blir ett med det vi gör. Som en naturlig drog. Inte konstigt att träning skrivs ut på recept numera. Beteendeaktivering och naturlig ångestlindring i ett.

För träning behöver inte alltid handla om tungt, länge och intensivt. Det SKA inte handla om det. Träning är i slutänden att vara i rörelse, på ett sätt som DU gillar och funkar för dagen. Där du är just nu. För den bästa träningen ÄR den som blir av.

Jag var trött idag, sovit lite för lite och slarvat med maten vilket självklart inte blev en bra kombo med en tung skivstång. Även en PT och coach är trögtänkt ibland men som tur är har jag med ålder och erfarenhet lärt mig att verkligen lyssna på kroppen och känner skillnad på ”slöhet” och en kropp som inte är på topp.

Så fast jag inte fick till träningen så fick jag det ändå. Fast jag inte presterade utifrån att höja något PB eller få ett nersvettat träningslinne så kom belöningen ändå…

Trevlig kväll

.

Fotot är från ett underbart pass i somras när prinsen var med och körde på hotellet. 25 kg kärlek 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.