Sockerdricka i blodet

Idag var träningen ett av mina sämsta pass på vääääldigt länge. Tungt, ingen energi, musklerna svarade inte någonstans. Möjligtvis tungan eftersom jag konstant malde för mig själv ”fasen vad dåligt det går”. Vilket coachande av coachen…

Efter en period av flyttkaos, förkylning, jobbyte och skolstart har träningen blivit mer sporadisk än på flera år. Det kändes i kroppen som sagt och även fast huvudet ville skrek kroppen ”nej”.

Vad göra? Släppte skivstången, maxade volymen på Spotify och satte mig i roddmaskinen. Drog ner på motståndet och bara tillät mig att vara i rörelse en stund.

Plötsligt hände det. Det där magiska ögonblicket när kroppen fylls av sockerdricka och det spritter i varenda nerv. Jag blir varm och kall om vartannat och leendet sprids från öra till öra.

Det kallas endorfiner. Kroppens eget belöningssystem som kickar in och vi blir ett med det vi gör. Som en naturlig drog. Inte konstigt att träning skrivs ut på recept numera. Beteendeaktivering och naturlig ångestlindring i ett.

För träning behöver inte alltid handla om tungt, länge och intensivt. Det SKA inte handla om det. Träning är i slutänden att vara i rörelse, på ett sätt som DU gillar och funkar för dagen. Där du är just nu. För den bästa träningen ÄR den som blir av.

Jag var trött idag, sovit lite för lite och slarvat med maten vilket självklart inte blev en bra kombo med en tung skivstång. Även en PT och coach är trögtänkt ibland men som tur är har jag med ålder och erfarenhet lärt mig att verkligen lyssna på kroppen och känner skillnad på ”slöhet” och en kropp som inte är på topp.

Så fast jag inte fick till träningen så fick jag det ändå. Fast jag inte presterade utifrån att höja något PB eller få ett nersvettat träningslinne så kom belöningen ändå…

Trevlig kväll

.

Fotot är från ett underbart pass i somras när prinsen var med och körde på hotellet. 25 kg kärlek 😉

Publicerad av Anki Ström

En trebarnsmamma mitt i livet som älskar att skriva, inspirera och motivera människor till personlig utveckling och att utmana sina rädslor. Ett av mina ledord är "mod och passion" eftersom jag är övertygad om att vi aldrig lever livet fullt ut om vi väljer att förneka det vi innerst inne brinner för. "Lämna inget ogjort när hjärtat säger gör". Jag är KBT-coach/mental tränare, beteendevetare & skribent. Men är även utbildad PT, kostrådgivare och massör och har drivit eget företag sen 2014 med inriktning "helhetshälsa". Jag har vid sidan av företaget haft andra sysselsättningar inom framför allt gruppledning, undervisning och coaching. 2015-2016 arbetade jag som tränare och coach för Olga Rönnbergs PT-online och under 2017-2018 samarbetade jag med Malin och Mårten Nylén som KBT-coach för deras då nystartade I am Ready. Under de senaste åren har jag arbetat som chef inom vård och omsorg då ledarskap och organisationsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Jag skriver sen 2016 artiklar för b la Olga Rönnbergs Mamma.Fit, ett online-magasin som fokuserar på artiklar om träning, mat och mental hälsa utifrån mångåriga erfarenhet av coachning av kvinnor. Här kan du läsa ett flertal mina artiklar: https://mamma.fit/author/anki/ 2018-2019 har jag varit redaktör och krönikör för Framgångspoddens nyhetsbrev under ledning av Alexander Pärleros, men har lämnat det uppdraget för att gå vidare till att vara eventansvarig för Framgångsshowen som just nu går för slutsålda hus runtom i landet. För kontakt mejla mig på ankism37@gmail.com eller kika in på min instagram @anki_strom och skicka ett DM. Jag är alltid öppen för intressanta coach - skrivuppdrag eller andra spännande idéer där mina kompetenser och erfarenheter kan komma till nytta. //Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: